Lambrisering schilderen

Onze hal was toe aan een kleine schilderbeurt. De steriele witte muren waren niet meer zo steriel door de tassen, schoenen en het voorbij komend verkeer van de afgelopen jaren. Tijd voor een kleur. Het liefst een kleur die iets minder besmettelijk is. We hadden nog muurverf over van de schouw. Deze heb ik gebruikt om een lambrisering te schilderen in de hal. Daarvoor gebruikte ik de groene Frogtape van de reclame, waarvan gezegd wordt dat je strakke lijnen krijgt. In deze blog vertel ik je meer over deze tape en de metamorfose van onze hal.

De tape

De groene goed klevende Frogtape belooft strakke lijnen. Voor 9,99 euro kocht ik de tape bij Karwei.

Frogtape.

Aan de slag

Ik heb eerst de hoogte van de lambrisering bepaald met behulp van een rolmaat. Daarna heb ik de tape op gelijke hoogte bevestigd. Ik heb de tape extra goed aangedrukt, aangezien onze muur niet helemaal vlak is. Ik heb de muur geverfd en nadat de verf net droog was heb ik de tape verwijderd. En dit was het resultaat:

Geen strakke lijn, helaas.

Geen strakke lijn. Sterker nog, verre van dat. Waarschijnlijk doordat we geen strak gestuukte muur hebben, maar een kleine structuur. Dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Ook dan kun je prima een lambrisering schilderen. Dus over naar plan B.

Plan B

Dan maar op de ouderwetse methode. Een methode die iets meer tijd kost, maar wel altijd goed werkt. Ook voor een muur met structuur. Ik plakte een nieuwe lijn tape net boven de geschilderde muur.

De muur opnieuw beplakt met tape.

Vervolgens heb ik met een kwast de muurverf van het bovenste gedeelte van de muur gebruikt om de tape goed in te smeren. In ons geval heb ik de witte muurverf in kleur RAL 9010 gebruikt. Ik heb een dun laagje van deze verf aangebracht net onder en op de tape. De muurverf loopt net als bij de eerste poging onder de tape. Alleen is nu de kleur van de verf hetzelfde als de kleur van de muur onder de tape. Toen de witte muurverf goed droog was, heb ik nogmaals de groene verf aangebracht.

Na de witte verf, gaat nogmaals de groene verf over de tape.

Aangezien de witte verf de kleine gaatjes onder de tape al had opgevuld, loopt de groene verf niet meer onder de tape. Nadat de verf was opgedroogd, heb ik de tape verwijderd en was dit het resultaat. Ik heb met een klein penseeltje slechts één klein plekje moeten corrigeren.

Het resultaat van schilderplan B.

Werkwijze strakke lambrisering schilderen

  • Stap 1: Bepaal met een rolmaat waar de lijnen moeten komen.
  • Stap 2: Plak een goed klevende schilderstape op de juiste plaats op de muur. Het merk van de tape is niet belangrijk. Druk de tape goed aan op de muur.
  • Stap 3: Smeer met een kwast de onderkant van de tape en een stukje muur in met verf in de muurkleur die boven de lambrisering zit. Laat goed drogen.
  • Stap 4: Schilder nu het vlak onder de tape met de gewenste kleur van de lambrisering. Laat de verf drogen.
  • Stap 5: Verwijder de tape, het liefste binnen vier uur.

Mini make-over hal

Het enige wat nog rest zijn de voor en na foto’s van onze hal.

Hal zonder en met lambrisering.

Vind meer wooninspiratie en interieurtips op de blog.
Ga lekker zelf aan de slag met de gratis doe-het-zelf pagina’s.

Schilderwerk doe-het-zelf muur DIY

Andere interessante blogs voor jou