Lichte basic avontuurlijke woontrend lente zomer 2019

De eerste maanden van 2019 zijn passé. Tijd voor een kijkje in de woonstijlen van de lente en zomer van 2019. De populairste woonstijl wil ik toelichten. De woonstijltrend is een combinatie van de woonstijlen: Basic, Scandinavisch, Ibiza, Bohemian en Avontuurlijk. Kun je het nog volgen? In deze blog vertel ik er meer over.

Licht, basic en avontuurlijk. (Bron: Goossens)

Lichte avontuurlijke basic woonstijltrend

Een echte naam voor deze woonstijl heb ik nog niet gevonden. Het zal vast een stuk meer fancy zijn dan de titel van deze alinea ;). Echter omschrijft de titel wel de kenmerken van de woonstijl.

Wit en naturelhout in de slaapkamer. (Bron: Pinterest)

Kleuren

De basis van deze woonstijl is sowieso licht. Een lichte grijze of naturel houten vloer, lichte wanden, eventueel met een pastelkleurtje. Denk aan kleuren als wit, grijs, houtkleur, licht blauw en licht groen. Heb je liever meer kleur? Dan kun je uitpakken met een donkere groen of blauwe tint, zoals de petrol kleur in de onderstaande afbeelding.

Liever een donkere kleur? Pak uit met petrol blauw. (Bron: VTwonen)

Materialen

De term basic komt terug in de uitstraling: de sombere, lichte kleuren en de natuurlijke materialen. Geen uitgesproken accentkleuren voor deze woonstijl. Ook zul je hier geen glimmende stoffen zoals velours tegen komen. Materialen zoals kunststof, glas, metaal of RVS vallen ook niet binnen deze basic woonstijl.

Natuurlijke materialen zijn veelvuldig aanwezig bij deze stijl. (Bron: Goossens)

Accessoires en aankleding

Het Avontuurlijke aspect van deze trend zit hem in de culturele invloeden. Vooral de accessoires hebben een ander cultureel tintje. Denk aan rotan, bamboe, sisal, riet en robuust hout. Manden, schalen, wandkleden en planten doen het goed in deze woonstijl.

Een plantentafel met natuurlijke tinten is onmisbaar in deze woonstijl. (Bron: Pinterest)

Ook andere kamers in de woning kunnen mee doen met deze trend. Zoals de badkamer. Heerlijk basic, lichte kleuren, modern en strak. De onderstaande foto lijkt me uitnodigend genoeg.

Badkamer in lichte kleuren. (Bron: Elise-Franck.com)

Tuin

De tuin verdient speciale aandacht met de lente in het vooruitzicht. Ook hier zien we dezelfde materialen en kleuren terug komen. De onderstaande foto van VTwonen is daar een goed voorbeeld van. Met een stoere steigerhouten achterwand, een licht denim loungeset, gecombineerd met riet, bamboe en rotan. Op deze manier tover je iedere tuin en ieder balkon om tot een heerlijk paradijs deze lente en zomer!

Ook de tuin doet het uitstekend bij deze woonstijl. (Bron: VTwonen)

Geïnspireerd geraakt door deze trendy woonstijl? Of heb je liever een andere woonstijl? Op de pagina Woonstijlen vind je meer wooninspiratie en tips rondom de verschillende woonstijlen. Liever persoonlijk advies bij het creëren van jouw favoriete woonstijl? Klik dan hier.

Op de blog vind je meer woontrends en tips.

Woontrend Woonstijlen Ibiza Wooninspiratie

Andere interessante blogs voor jou