Ja ik wil een “VT wonen weer verliefd op je huis” interieur!

Het nieuwe seizoen van “VT wonen weer verliefd op je huis”, is weer van start gegaan. En wat een prachtige interieurs zijn er al voorbij gekomen. Of jij het resultaat geslaagd vindt is afhankelijk van jouw voorkeur. Wellicht had jij dingen anders gekozen of spreekt de stijl en kleuren je helemaal niet aan. Hoe dan ook, de bewoners zijn er blij mee, omdat het gaat om een combinatie van hun favoriete woonstijlen. En je kunt zeggen wat je wilt, het totaalplaatje klopt. Het SBS6 programma met Kees Tol is enorm populair. En ieder seizoen melden honderden, misschien wel duizenden gezinnen zich aan om mee te mogen doen. Helaas is deelname voor een klein groepje weggelegd. Tijd dus om zelf aan de slag te gaan met jouw droominterieur, want uiteindelijk is het gewoon een trucje dat je ook prima zelf kunt leren. Je leest het in deze blog!

Foto: VT wonen weer verliefd op je huis.

STAP 1: Wat wil ik?

In het programma beginnen de deelnemers met het maken van een moodboard. Een moodboard laat alles zien wat jij leuk vindt en is een vertaling van jouw favoriete woonstijlen. Verzamel interieur plaatjes uit folders en woonmagazines met jouw voorkeursmaterialen, -kleuren en -meubelen. Plak deze op een groot vel om een mooie collage te maken. Uiteraard kun je dit ook digitaal doen. Verzamel plaatjes van internet en zet deze bij elkaar in bijvoorbeeld PowerPoint. Voor een uitgebreide uitleg over het maken van een moodboard, klik je hier.

Daarna maak je een lijst van alle wensen, eisen en beperkingen. Daarbij dien je rekening te houden met de afmetingen van de ruimte, het budget dat je beschikbaar hebt, eventuele huidige meubelen die je wilt behouden, welke functies er allemaal in de ruimte vervuld moeten gaan worden en voor hoeveel personen.
Als je dit allemaal in kaart hebt gebracht kun je verder met stap 2.

STAP 2: De indeling

Voor het maken van één of meerdere indelingen verwijs ik je graag naar deze blog, waarin ik je stap voor stap uitleg hoe je tot een goede en voor jullie praktische indeling komt. De blog gaat over kleine woonkamers. Voor grote woonkamers volg je precies hetzelfde stappenplan. Succes!

Foto: VT wonen weer verliefd op je huis.

STAP 3: De meubelen en kleuren

Nu is het tijd om je moodboard en de indelingsplategronden naast elkaar te gaan leggen. Welke kleuren en materialen zie je op het moodboard. Welke huidige meubelen, die je gaat behouden, voldoen aan de kleuren van het moodboard? Welke kleuren en materialen ontbreken nog? Wil je meer kleur of moet het juist rustig blijven?

Bestudeer je moodboard nauwkeurig. Bekijk ieder plaatje met je volle aandacht en beslis wat je zeker in je nieuwe interieur terug wilt laten komen? Bepaal vervolgens eerst welke meubelen er nog bij gaan komen en welke kleuren en materialen deze meubelen hebben. Daarna weet je aan de hand van je moodboard welke kleuren nog ontbreken. Deze kleuren kun je gaan toepassen op de muren. Kies zowel lichte als donkere tinten van deze kleur.

Foto: VT wonen weer verliefd op je huis.

Tips van de stylist

Om een echt geslaagd “VT wonen interieur” te creëren kun je rekening houden met de onderstaande tips van de stylist:

  • Gebruik natuurlijke en rustige kleuren voor de vloer en de meubelen. In bijna alle “VT wonen” interieurs wordt er gekozen voor een lichte grijze of houtkleurige vloer en een basiskleur bank (grijs of bruin). De meubelen zijn iets meer uitgesproken en soms is één meubel in een accentkleur.
  • Voor de wanden wordt bijna nooit wit gebruikt. Terwijl in de meeste Nederlandse woonkamers de wandel juist wel wit zijn. Wat mij betreft een gemiste kans. Kies voor een echt “VT wonen” interieur voor één of twee kleuren in verschillende tinten, zowel kleuren met veel intensiteit als pasteltinten van dezelfde kleur. Daarnaast zijn lichte grijze en lichte bruine kleuren favoriet als basiskleur.
  • Kies voor één accentkleur. Dit kan een natuurlijke kleur zijn, zoals groen of blauw. Waarbij groen momenteel het meeste gebruikt wordt. Ga je liever voor meer accent? Kies dan voor kleuren als Terra en aarde tinten of de populaire Nude kleuren in combinatie met een Koraalroze kleur. Liever meer contrast? Wat dacht je van paars met okergeel?
  • En als laatste, wellicht de belangrijkste tip. Ga niet zelf het wiel uitvinden. Zoek inspiratie op sites zoals Pinterest of in de woonbladen. En kopieer de stijl en kleuren. Beter goed gejat dan slecht verzonnen ;).
  • Kom je er echt niet uit? Schakel hulp in van een interieurstylist om samen tot een droominterieur te komen!

Vind meer wooninspiratie op de blog.
Bekijk hier de tarieven en mogelijkheden voor persoonlijk advies van een stylist.
Of begin direct met het maken van een moodboard en bepaal jouw favoriete woonstijlen.

doe-het-zelf Interieuradvies VTwonen Woonkamer indeling Woonstijlen

Andere interessante blogs voor jou