Messing en Goud als eyecatcher

Noem het overdadig of kitsch, in 2019 kan het gewoon! Opvallende interieuritems met messing of goudkleurige details. Van bijzettafels en lampen tot goudkleurige vogels, overal zie je deze trend terugkomen. In deze blog laat ik je de leukste messing en goudkleurige items zien en natuurlijk hoe je ze toepast!

Basis

Zelfs bij de basis kun je al goudkleur toepassen. Daarvoor hoef je tegenwoordig niet met goudverf en glitters aan de slag. Graham & Brown (onder ander te koop bij Karwei) heeft verschillende behangsoorten in het assortiment met een gouddetail of goudkleur. De onderstaande foto’s zijn daar voorbeelden van. Het linker behang is licht, stijlvol en subtiel. Maak je liever meer indruk en ga je voor sfeervol, dan past het rechter behang beter bij jou.

Behang met goudkleur. (Graham & Brown)

Salon- en bijzettafels

Ook bij de meubelen zien we gouden en messing details. Denk bijvoorbeeld aan handgreepjes bij een wandkast. De meeste messing en goudkleurige details zien we terug bij de salontafels en bijzettafels. In de onderstaande foto’s zijn drie voorbeelden gegeven. Links een opvallende goudkleurige poot met zwart blad. In het midden een complete messing tafel. En rechts een subtielere variant, een houten tafel met goudkleurig blad.

Salon- en bijzettafels met messing en goudkleur. (V.l.n.r.: Dutchbone, Gusj, By Boo)

Lampen

Vooral de lampen doen mee met deze trend. De onderstaande drie tafellampen verdienen echt een mooie opvallende plaats in het interieur. Bijvoorbeeld op het TV meubel. Zorg bij lampen met een glazen kap (of geen kap) voor een lichte lampintensiteit. Je wilt immers niet dat de lamp verblind. Maximaal 300 Lumen is een prima keuze.

Tafellampen met messing en goudkleur details. (V.l.n.r.: Woonexpress, Karwei, Leenbakker)

Wanddecoraties

Wil je echt een eyecatcher in jouw interieur? Kies voor een messing of goudkleurige wanddecoratie. We zien opvallend veel schalen, borden en dienbladen aan de wand. Dit kunnen zowel decoratieve als magnetische functionele borden zijn. Een wandklok in goudkleurig of goudkleurige details is ook een leuk idee!

Opvallende wanddecoraties. (Links: Modern Earth; midden en rechts: Be Pure Home)

Woonaccessoires

Liever op een subtielere manier deze trend in huis halen? Kies voor kleine woonaccessoires zoals de items uit de onderstaande afbeelding.

Diverse woonaccessoires. (Karwei)

Tips van de stylist

  • Combineer goudkleur met donkere kleuren zoals zwart, donkerblauw, donkergroen of donkerpaars. Met deze kleurencombinatie heb je gegarandeerd een stijlvol effect.
  • Overdaad schaadt. Niet letterlijk natuurlijk, maar als je te veel losse goudkleurige objecten toepast kan het te overweldigend worden. Kies voor één groter item en combineer deze met kleine accessoires, zoals een behang, een lamp en een paar accessoires. Op deze manier creëer je eenheid. Vind je een behang iets te intens? Kies dan vier of maximaal zes kleine woonaccessoires.

Lees meer over de woonstijlen.
Vind meer wooninspiratie en trends op de blog.
Liever persoonlijk interieuradvies? Bekijk de mogelijkheden en tarieven.

Woontrend Materialen Aankleden Wooninspiratie Woonidee

Andere interessante blogs voor jou