Metaal. Koud, saai of trendy?

Noem het modern, industrieel of misschien zelfs saai, maar we kunnen er niet meer omheen. Metaal is niet meer weg te denken uit het interieur. Van poten, frames en armatuur tot complete meubelstukken, accessoires en wanddecoratie. En met de komst van de bakkerskast en de lockerkast is de metaalgekte compleet. Heb jij al metaal in jouw interieur?

Wat is metaal?

Metaal is een verzamelnaam voor een groep scheikundige elementen uit het periodieke systeem. Wellicht iets te scheikundig. Metaal is een product wat voorkomt in verschillende soorten en die veelal (met uitzondering van de edelmetalen) eerst bewerkt moet worden, alvorens het gebruikt kan worden. Voorbeelden van veel voorkomende metalen zijn: ijzer, aluminium, nikkel, chroom, zink, etc. De meest bekende en gebruikte vorm in het interieur is RVS (roestvrij/roestvast staal), dat een combinatie is van enkele metalen.

Metaal in het interieur

Metaal deed wellicht zijn eerste intreden in het interieur als poot of frame van banken, stoelen en tafels. Het is een zeer sterk product en voor de fabrikant goed te bewerken. Bovendien is het minder aan omgevingsfactoren (zoals luchtvochtigheid of temperatuur) onderhevig als hout. Daarnaast heeft metaal een stoer en modern karakter, waardoor het een zeer geliefd product is onder de design en moderne interieur liefhebbers

Metaaltrends

Metaal wordt al tientallen jaren toegepast bij meubelbouw. Echter zien we de laatste jaren ook metaal terugkomen in andere vormen, zoals bij klein meubelen, accessoires en wanddecoraties. Metaal heeft strakke lijnen, is ruimtelijk en stoer.
Metaal mag gezien worden. Sterker nog, metaal is de eyecatcher van de onderstaande items.

Meer interieurinspiratie vind je hier.

De items uit deze blog zijn te koop bij:
Bakkerskast, Leenbakker
Roomdivider, Ikea
Hanglamp, Bol.com
Wandplanken met steigerbuizen, vandenadel-meubels.nl
Wandrek, Xenos
Bijzettafel, Kwantum
Lockerkast, VTwonen

Inspiratie Woontrend Materialen Metaal

Andere interessante blogs voor jou