Metamorfose van de zithoek

Met trots laat ik jullie in deze blog de nieuwe muurkleur van onze zithoek zien. Nadat we onze nieuwe wanddecoraties hadden opgehangen, werd het tijd voor een nieuwe kleur. Dat vond ik althans ;). De vorige kleur werd drie jaar geleden op de muur gesmeerd, toen we hier kwamen wonen. Ondanks dat we de kleur nog steeds erg mooi vonden, vond ik het contrast iets te groot bij onze nieuwe Rembrandt Replica. Met een andere kleur kan het schilderij beter uitkomen. In mijn zoektocht naar een lichte warme blauw/mintkleur, die ook past bij de nieuwe kleur van de schouw, stuitte ik op de kleur “Bereidheid” van Histor. Nou en of dat we bereid zijn deze kleur toe te passen!

De vorige muurkleur

De vorige muurkleur was een prachtige intense kleur, ergens tussen groen en blauw in. Het kleurnummer is: P0.30.40 van Sikkens. De donkere kleur heeft de zithoek altijd veel sfeer en kleur gegeven. Dankzij de grootte raampartij aan de achterzijde is de zithoek altijd ruimtelijk gebleven, ondanks de hoge kleurintensiteit.

De oude muurkleur met vorige wanddecoratie.

De oude muurkleur met nieuwe wanddecoratie.

De speelhoek met oude muurkleur.

Het eindresultaat

De nieuwe muurkleur “Bereidheid” van Histor met kleurnummer: S2010-B90G. We hebben voor deze kleur gekozen omdat deze goed bij ons huidige interieur past. Het gaat om een warme tint met als basis een mintgroene kleur. Op de muur lijkt het een warme blauwe kleur. Er zit een gele ondertoon in de kleur, waardoor deze fantastisch combineert met de wanddecoratie en deze nog beter uitkomt dan voorheen.

Kleurstaal Bereidheid op de Histor kleurenwaaier.

Het schilderij komt nog beter uit met deze nieuwe kleur.

Overzicht van de zithoek met de nieuwe kleur.

Muurkleur in de speelhoek.

Muurkleur overzicht vanuit een andere hoek.

Ben jij ook toe aan een nieuwe muurkleur? Laat me je helpen bij het vinden van jouw droomkleur! Bekijk de mogelijkheden en tarieven. Of neem direct contact op.

Bekijk ook de blog over de schouw.
Bekijk hier de wanddecoraties in onze woonkamer.
Of vind meer wooninspiratie op de blog.

Woonkamer muur Kleuradvies Metamorfose Eindresultaat

Andere interessante blogs voor jou