Moodboard: Warme kleuren van de herfst

De herfst is aangebroken. Na een prachtige lange en vooral warme zomer is het tijd voor een nieuw seizoen. De herfst is niet het meest favoriete seizoen, doordat de tempratuur daalt en het vaker gaat regenen. Bovendien worden de dagen korter, dus minder licht. De herfst is ook het seizoen van nieuwe dingen: nieuw schooljaar, nieuw sport/competitie seizoen, nieuwe collecties (kleding/interieur). De herfst is voor mij een prachtig seizoen met heerlijke warme kleuren. Over die herfstkleuren ga ik in deze blog meer vertellen.

Herfstkleuren

Herfstkleuren verzin je niet, die zijn er al. Overal om je heen. De herfst is ook een geweldig gerechtenseizoen en daar haal ik dit keer mijn kleurinspiratie vandaan. Denk aan pompoenen, wortelen, knollen en heerlijke stoofpotten. Bij deze producten zocht ik de kleuren voor dit herfst Moodboard.

Kleuren geïnspireerd op typische herfstproducten.

Bruin, oranje en rood

De kleuren van wortelen, bieten, knollen en stoofpotten staan prachtig in een avontuurlijke woonstijl. Zeker als we kijken naar de najaarstrend van 2018. Mooie diepe en warme kleuren. Wil je deze kleuren toepassen? Maak dan een keuze tussen oranje en bruin of rood en bruin. Alle drie de kleuren is wellicht iets te veel van het goede. Uiteraard combineer je wel alle kleuren in de accessoires en aankleding.

Oranje en bruin uit de stoofpot.

Bieten, bollen en knollen met helder rood en dieprood.

Groen en Geel

Groen is sowieso een goede kleur (lees hier maar). In de herfst mag daar zeker een warme gele kleur bij. Okergeel is een mooie kleur voor de herfst. Deze kom je nu veelvuldig tegen in de winkels. Kies voor een groen met wit basis. Eventueel voeg je daar grijs of bruin aan toe. Als accentkleur kies je (oker)geel.

Groen in de basis is altijd goed.

Okergeel is een echte herfstkleur en pas je toe als accentkleur.

Stijlvolle herfst

Heb je geen zin in al die sprekende kleuren? Heb je een stijlvol interieur? Ook dan pas je de herfst eenvoudig toe. De diepe paars-/roodbruine kleur van de wortelen combineer je met een heldere lichtroze poederkleur. Een prachtige sprekende combinatie met de warmte van de herfst!

Stijlvolle kleuren voor een stijlvolle warme herfst.

Lees meer over de woonstijlen.
Vind meer inspiratie op de blog.
Liever advies aan huis? Bekijk de tarieven en de mogelijkheden.

Alle kleuren in deze blog zijn afkomstig van de Histor kleurenwaaier.

Herfst Kleuradvies Kleuren Woonstijlen Moodboard

Andere interessante blogs voor jou