Moodboards woontrend najaar 2018

Vorige week schreef ik twee blogs over de woontrend van het najaar. Dit was blog 1 en dit blog 2. Als aanvulling op deze blogs heb ik twee moodboards gemaakt voor deze najaarstrend. Vandaag laat ik je aan de hand van deze moodboards zien welke kleuren en materialen helemaal van nu zijn!

Moodboard Afrika

Deze eerste Moodboard (onderstaande afbeelding) heeft als thema Afrika. De warme rode en roodbruine kleuren passen uitstekend bij de herfst en zien we veel terug in de Afrikaanse cultuur. De kleurenstalen in het midden, zijn de Historkleurstalen nummers: 77, 90 en 98. Deze kleuren hebben een warme ondertoon. De stukjes behang zijn afkomstig van Karwei. Ze hebben alle drie een fijne goudglitter en de structuur refereert aan aarde of dierenhuiden. Vooral het behang linksonder, roodbruine kleur, is echt een aanrader voor dit moment. Je hoeft niet heel de ruimte hetzelfde behang te geven. Je kunt ook een gedeelte van de muur behangen of een klein muurtje in de ruimte. Op het Moodboard zijn nog de volgende dingen te zien:

  • een aardewerktegel en een kannetje in bijpassende kleuren;
  • een gordijnstof van Leenbakker met een glans effect;
  • en als laatste een lampenkap van dierenhuid (kringloopwinkel).

Moodboard Afrika met Rood en Roodbruin.

Moodboard Exotisch modern

Ben je geen fan van rood in jouw interieur? Dan past het onderstaande Moodboard, wellicht beter bij je. Dit Moodboard heeft okergeel en zwartbruin als hoofdkleuren en heeft daardoor een modernere uitstraling. De kleurenstalen zijn eveneens van Histor, met de nummers: 71, 85 en 96. Dit zijn ook warme kleuren, maar hebben minder roodpigmenten dan de kleuren in het andere Moodboard. Het behang van dit Moodboard is ook afkomstig van Karwei. Het behang met de zwarte streep (linksboven) is echt een aanrader. Het grijze ‘canvas’ behang onderaan is ook een goede keus, indien je het wat rustiger wilt houden. Het goudkleurige behang is voor de durfal en staat zeker leuk in combinatie met zwartbruin, zwart en okergeel. Het vaasjes op het Moodboard is bruin met zwartbruine strepen en afkomstig van de kringloopwinkel. De gordijnstof en de lampenkap zijn hetzelfde als op het andere Moodboard.

Moodboard Exotisch modern met okergeel en zwartbruin.

Lees hier de andere blogs over dé najaarstrend van 2018.
Of vind meer inspiratie op de blog.

Geen zin om verder te lezen en wil je nu echt hulp bij het creëren van jouw droominterieur? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend gesprek!

Woonstijlen Najaarstrend Woontrend 2018 Kleuren Avontuurlijk Rood Okergeel DIY

Andere interessante blogs voor jou