Natuurlijk wonen

Ben je toe aan rust in huis? Misschien is een Natuurlijke woonstijl wel iets voor jou. Thuis komen in een oase van rust en ruimte. Het gevoel hebben dat je buiten bent met alle positieve eigenschappen van de natuur. De meeste woonkamers in Nederland zijn ingericht met een combinatie van verschillende woonstijlen, waardoor uiteindelijk voor iedereen een unieke woonstijl ontstaat. Eén van de meest gecombineerde woonstijlen is de Natuurlijke woonstijl.

De Natuurlijke woonstijl karakteriseert zich door het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Houten meubelen zijn een must in deze woonstijl. Zeker in de winter is de Natuurlijke woonstijl een aanrader. Denk daarbij aan een openhaard met daarnaast een grote mand met houtblokken, schapenvachten op de vloer of fauteuil en geweien aan de wand. Denk aan het huis van de boswachter, maar dan op een moderne manier.

Hout en natuurlijke materialen in de zithoek.

Hoe creëer je de Natuurlijke Woonstijl?

Hout is verplicht, het liefst in zijn meest natuurlijke vorm, maar gekleurd is uiteraard ook mogelijk. Zolang de houtnerf en structuur nog zichtbaar zijn. Qua kleuren kun je denken aan natuurlijke tinten met vooral veel bruin. Ook groen, blauw en wit doen het goed in deze woonstijl. De vloer kan natuurlijk een houtenvloer zijn, maar voor het contrast is een natuurstenen tegel ook geschikt. Wil je de Natuurlijke woonstijl op een moderne manier toepassen, maak dan gebruik van strakke lijnen, zoals strak afgewerkte meubelen.
Qua accessoires zijn dieren en dierproducten aan te raden. Bijvoorbeeld een schapenvacht of een gewei. Aan de wand hangen we een afbeelding van een bos of ander natuurlijk tafereel. Vergeet de planten niet! Kies voor grote opvallende planten.

Kleuren

Groen en bruin zijn onmisbaar bij een natuurlijke woonstijl. Wil je de natuurlijke woonstijl op een moderne manier toepassen? Maak dan ook gebruik van de kleuren wit en grijs.

Natuurlijke kleurenschema's.

Accessoires en eyecatchers

Accessoires maken een interieur af. Dat geldt ook zeker voor de natuurlijke woonstijl. Denk aan planten, afbeeldingen van dieren, hout, maar ook behang, zoals fotobehang.

Natuurlijk wonen volgens Leenbakker.

Meer lezen over woonstijlen
Meer tips en trends lezen.

Natuurlijk woonstijlen DIY Kleuren

Andere interessante blogs voor jou