Oud Hollands in een nieuw jasje

We kennen het allemaal wel, dat leuke kastjes dat al jaren in de familie zit en waar je geen afstand van kan doen. Wellicht een erfstuk met waarde of gewoon een leuk oud meubel met mooie herinneringen. Hoe dan ook, deze meubelen hoeven niet altijd plaats te maken voor nieuw en modern. In deze blog vertel ik je hoe je deze meubelen op een leuke manier kunt combineren in jouw woonstijl.

Woonstijlen

Vanzelfsprekend kunnen ouderen meubelen prima gecombineerd worden met een bepaalde groep woonstijlen. Denk aan de Romantische of Klassieke woonstijl. Ook woonstijlen als Landelijk, Sfeervol en Avontuurlijk kunnen prima een vintage meubel gebruiken. In deze woonstijlen kan het meubel in de originele kleur of wellicht een lichte beits of poederkleur gecombineerd worden. Zolang het meubel in het kleurenschema van de rest van het interieur past, is dit geen probleem.

Vintage meubelen van Firma Zoethout.

Kleurrijke woonstijl

Een leuke en hedendaagse manier of oude meubelen terug te laten komen, is het gebruik van opvallende kleuren. In deze kleurrijke woonstijl is het juist de bedoeling dat de meubelen een contrasterende kleur hebben, waardoor ze een sprekend object in het geheel zijn. Je kunt ervoor kiezen allerlei verschillende kleuren te gebruiken voor een speels effect of juist één kleur kiezen en deze meerdere keren terug laten komen.

Geschilderde meubelen in opvallende kleuren van Kastinkleur.nl

Moderne woonstijl

Bij een moderne woonstijl wordt het al lastiger een oud meubel toe te passen. Maar lastig betekent niet onmogelijk. Om te beginnen kun je kiezen voor één opvallende accentkleur (bijvoorbeeld rood, blauw of geel) of een basis kleur (zoals zwart, wit of antraciet). Eventuele accenten zou je kunnen vervangen. Bijvoorbeeld andere pootjes of deurknopjes. De Lockerkast is een goed voorbeeld van een vintage meubel voor een moderne woonstijl.

Vintage Lockerkasten voor een moderne woonstijl. (Markita.nl)

Tip

Past jouw vintage meubel toch niet helemaal in jouw woonstijl? Wellicht is er elders in jouw woning een andere plaats. Denk aan de hal, overloop, slaapkamer, studeerkamer of onder de overkapping in de tuin.

Wil je oude meubelen in jouw interieur gebruiken en kun je advies gebruiken? Bekijk de mogelijkheden. Of vind meer inspiratie op de blog.

Wooninspiratie DIY doe-het-zelf Kleuren Woonstijlen Vintage

Andere interessante blogs voor jou