Portugese tegels als eyecatcher

Het tijdperk van de witte en grijze interieurs is voorbij! 15 jaar geleden kozen we massaal voor de antraciet tegelvloer. Vandaag de dag willen we meer warmte, gezelligheid en eigenheid. En precies om die reden is de Portugese tegel in opmars. Een echte eyecatcher voor ieder interieur. Of je hem nu toepast in de hal, keuken, badkamer of het toilet, je maakt sowieso indruk met deze patroontegels. In deze blog vertel ik je graag wat meer over deze unieke tegels, hoe je ze kunt gebruiken en laat ik je verschillende voorbeelden zien.

Portugese tegels in de keuken. (Floorz)

Wat is een Portugese tegel?

Patroontegels, motieftegels, Portugese of Mediterraanse tegels, uiteindelijk gaat het allemaal om dezelfde ingelegde cementtegel. De tegels, opgebouwd uit verschillende kleuren en lagen klei- of marmerpoeder, worden hydraulisch geperst. Op deze manier ontstaat een sterke, slijt- en krasvaste tegel die voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden. De tegels trekken niet krom, doordat ze geperst en gedroogd worden, in plaats van gebakken. Na het leggen van vloertegels dienen ze eenmalig behandeld te worden met een impregneermiddel (zoals bij iedere andere natuurstenen tegel). Vervolgens is af en toe dweilen met een mild reinigingsmiddel het enige werk dat je hebt aan deze vloer. Een patroontegel koop je voor het leven.

Maak een indrukwekkende entree met Portugese tegels. (Floorz)

Benieuwd hoe de tegels gemaakt worden? Op de website van Floorz kun je het filmpje bekijken. Floorz produceert en levert hun eigen unieke patroontegels.

Portugese tegels in de badkamer. (Floorz)

Toepassingen

De manieren waarop je deze tegel toepast zijn eindeloos. Denk aan vloeren in de woonkamer, serre, keuken, badkamer, hal en toilet. Ook als wandtegel is de Portugese tegel toe te passen in de genoemde ruimte. Of wat dacht je van een decoratieve toepassing op een tafel, dressoir of TV meubel. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Portugese tegels bij de haard. (Floorz)

Portugese tegel als decoratief tafelblad. (Floorz)

Woonstijlen

Een Portugese tegel kan met iedere woonstijl gecombineerd worden, doordat de kleuren en patronen eindeloos zijn. Of je nu een Moderne, Landelijke, Kleurrijke, Romantische of Klassieke woonstijl hebt, er is altijd een tegel die bij jou past. Voor Moderne woonstijlen kies je voor hoekige of geometrische vormen. Ben je op zoek naar een Romantische of Klassieke tegel? Kies dan voor sierlijke en ronde vormen. Bekijk de onderstaande voorbeelden voor een kleine impressie.

Portugese tegels en woonstijlen. Welke past bij jouw stijl?

Benieuwd naar meer patronen en kleuren? Bekijk de unieke Portugese tegels van Floorz.

Deze blog is in samenwerking met Floorz. Bekijk hun unieke Portugese tegels op Floorz.nl.

Vloeren Woonstijlen Woonidee Wooninspiratie

Andere interessante blogs voor jou