Prinsessen slaapkamer

Toen we naar onze huidige woning verhuisden, hebben we na de woonkamer, de slaapkamers aangepakt. Onze dochter werd twee jaar en ging van het ledikant naar een groot eenpersoonsbed. Op de vraag “Wat voor slaapkamer wil je?”, kwamen vooral de woorden prinses en roze naar voren. Goh, verrassend voor een meisje van 2 jaar ;). Natuurlijk wilde ik er iets bijzonders van maken. Omdat we haar hadden ingedeeld op de grootste slaapkamer op de eerste etage, is er voldoende ruimte voor een prinsessenkasteelbed. Uiteraard heb ik het nodige gedaan voor dat bed. In deze blog laat ik graag de kamer van onze dochter zien met alle doe-het-zelf projecten.

Prinsessenkasteelbed.

Het bed

Een plaatje van een vergelijkbaar bed vond ik pinterest. Het bed is een IKEA KURA/BILLY hack, oftewel het bed is gemaakt van Ikea meubelen. De basismeubelen van Ikea staan afgebeeld in de onderstaande afbeelding. Van MDF maakte ik de kantelen met behulp van een decoupeerzaag. Het MDF heb ik geschilderd en op het bed en de boekenkasten gemonteerd. Daarna heb ik de boekenkasten aan het bed vastgemaakt. De roze verf voor de kantelen heb ik zelf gemengd met witte lak op waterbasis en rode hobbyverf.
Het Kura bed is keerbaar. Het bed kan ook als hoogslaper gebruikt worden. Ondanks dat het bed 200x90 cm is, geeft het een geborgen gevoel doordat één zijde dicht is.

Basis meubelen voor het bed van Ikea.

Het prinsessenbed.

Het Barbiehuis

Het Barbiehuis maakte ik ook van een Ikea BILLY boekenkast (80 cm breed, 106 cm hoog). De achterwand en de zijwanden van de boekenkast heb ik behangen met een wit papierbehang met reliëf. Daarna heb ik het behang roze geverfd. De meubelen in het Barbiehuis zijn van Ikea, Mattel of zelf gemaakt. Dit Barbiehuis is lekker ruim, maar neemt weinig ruimte in beslag. Het is zeer stevig, er kan zelfs op geklommen worden (mits de kast aan de muur of ander groot object bevestigd is). En natuurlijk budgetproof. De boekenkast kost slechts 29,95 euro. In totaal was ik nog geen 80,- euro kwijt inclusief meubeltjes en opbergbakken.

Het Barbiehuis.

De kleuren

Aangezien onze dochter vrij duidelijk was in haar kleurkeuze, heb ik gekozen voor twee tinten roze. Een donkerroze kleur, die we ook in onze woonkamer hebben toegepast en een lichte roze kleur die op verschillende plaatsen in de slaapkamer terug komt.

Donkerroze, kleurnummer: C0.10.50
Lichtroze kleur, zelf gemengd met witte muurverf en rode hobbyverf op waterbasis.
Witte muur, standaard witte muurverf van de bouwmarkt.

Wanddecoraties

Uiteraard hangen er ook wanddecoraties op haar kamer. Naast de wandstickers van Frozen (gekocht bij Lidl) hangt er nog een kapstok, wissellijst met geboortekaartjes collage, DIY canvas voor het ophangen van tekeningen, wandrek en wissellijst in de vorm van een uil.

Wanddecoraties in de slaapkamer.

Vooral de DIY canvas is een leuke tip voor de kinderkamer. Bij Action kocht ik een blanco canvas, touw en mini houten knijpers. Ik heb onze dochter aan tafel gezet met roze, witte en gele verf en ze mocht het canvas compleet vol kliederen. Ik heb haar geholpen met het opvullen van de laatste witte deeltjes en de zijkanten. Toen de canvas droog was, heb ik twee stukken touw aan de achterzijde bevestigd, waardoor er twee lijntjes voorlangs lopen. Aan de lijntjes kan ze tekeningen, foto’s en kaarten ophangen.

DIY canvas.

Meisjeskamer.

Overige meubelen en aankleding

  • Onder het raam is kamerbreed een op maat schuifdeurkast geplaatst. Hierin is voldoende ruimte voor haar kleding, speelgoed, bedtextiel, handdoeken, etc.
  • Het witte bankje met opbergruimte is van Lidl. Ideaal voor het voorlezen van een boekje voor het slapen gaan. Er liggen dekentjes en kussens in.
  • De witte vacht en het paarse ronde kleed zijn beide afkomstig van Ikea.
  • Het houten wandrek is zelf gemaakt en hing vroeger op mijn kinderkamer.
  • De hanglamp kocht ik bij Woonstore in Capelle aan den IJssel, tijdens de uitverkoop voor 10 euro.

Inmiddels is onze dochter 5 jaar en is ze nog steeds erg blij met haar prinsessenkamer.

Bekijk ook de safari slaapkamer van onze zoon.
Wil je graag hulp bij het ontwerp van een kinderkamer? Bekijk de mogelijkheden en tarieven.
Of vind meer wooninspiratie en trends op de blog.

Kinderkamer Slaapkamer Wooninspiratie DIY doe-het-zelf

Andere interessante blogs voor jou