Restyl jouw interieur in 5 dagen, stap 3: Meubelen

Heb je de stap 1 en stap 2 al doorlopen? Zo niet, bekijk die eerst:
Stap 1. Opruimen en schoonmaken.
Stap 2. Creëer je favoriete woonstijl.

Als het goed is, heb je aan de hand van stap 1, bij ieder meubel de vraag gesteld “Word ik hier gelukkig van?”. Aan de hand van stap 2, weet je nu beter wat jouw interieur nog nodig heeft aan bepaalde kenmerken (kleuren, materialen en vormen) om de juiste sfeer in huis te creëren.

Schuiven

Er zijn mensen die iedere maand met hun meubelen schuiven. Andere doen het jaren met dezelfde opstelling. In principe is er geen goed of fout. Alleen een goed of fout voor jezelf. Zo zul je zien dat de buren met wellicht hetzelfde huis een hele andere indeling hebben, die jij misschien minder praktisch vindt. Waar het vooral om gaat is dat het voor jou aangenaam en praktisch moet zijn. Dat geldt ook voor de afmetingen van de meubelen. Een gezin van vier kan voor een eettafel kiezen voor vier personen, zodat er ruimte overblijft voor een mega hoekbank waar iedereen languit op kan liggen. Of natuurlijk andersom, een kleine zithoek en een grote eettafel omdat er meer geleefd wordt aan de eettafel dan op de bank. De indeling en afmetingen moeten voldoen aan jouw wensen, niet aan die van iemand anders.

Nieuw of vernieuwen

De makkelijkste oplossing is natuurlijk naar de winkel gaan en iets nieuws kopen. Dat is ook meteen de duurste oplossing. Kijk nog eens kritisch naar je huidige meubelen, die op de nominatielijst stonden om weg te gaan. Zou je deze meubelen nog op een andere manier kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld met een andere kleur of bekleding. Kun je die veel te grote (salon)tafel ook kleiner maken of kun je hout van de meubelen hergebruiken voor de restyling van jouw interieur?

Bij het programma “VT wonen weer verliefd op je huis”, hebben ze altijd een “New Love”. Een meubel dat gemaakt is van een bestaand meubel dat niet meer in het nieuwe interieur past.

Of misschien heb je andere meubelen elders in je woning staan die met een kleine metamorfose weer dienst kunnen doen.

Deze vintage kabinetkast ging van donkerbruin naar een opvallende groene kleur.

Inspiratiebron pinterest

Pinterest staat vol met allerlei leuke, goedkope en vaak eenvoudige doe-het-zelf ideeën om meubels te maken en verbouwen. Ook de basis meubelen van Ikea worden massaal omgebouwd tot de meest creatieve en praktische eyecatchers van het interieur. Zoek op Pinterest op “Interieur hack” of “Ikea hack” of combineer het woord “hack” of “DIY” met het meubelstuk waar je naar op zoek bent. Het zou zonde zijn deze mega inspiratiebron onbenut te laten. In dit geval geldt “beter goed gejat, dan slecht verzonnen” ;).

Ga verder naar stap 4: Kleuren en licht

Liever hulp bij het doorlopen van de stappen en het restylen van jouw interieur? Schakel hulp in: online of aan huis.

Make-over Restyling Meubelen DIY Interieuradvies

Andere interessante blogs voor jou