Rust creëren in huis

Stel je bent op zoek naar meer rust in jouw huis. Je hebt spullen opgeruimd en opgeborgen, maar nog steeds ontbreekt er iets in het interieur (Lees eventueel eerst de blogartikelen opruimen en opbergen). Accessoires zijn heel belangrijk voor een interieur. Het zijn de kersen op de taart. Wellicht ontbreekt er harmonie in jouw accessoires of je hebt te weinig accessoires (dat kan natuurlijk ook). In deze blog leg ik je uit hoe je accessoires succesvol kunt toepassen voor rust in jouw interieur.

Aller eerst wil ik benadrukken dat er geen goed of fout is in de hoeveelheid en samenstelling van accessoires. Het belangrijkste is dat het voor jou klopt. Ben je op dit moment tevreden? Dan kun je stoppen met het lezen van deze blog en een andere leuke blog uitzoeken. Zo niet, dan lees je gewoon verder.

Accessoires en woonstijlen

Iedere woonstijl vraagt een eigen hoeveelheid en soort accessoires. Daarom adviseer ik ook altijd om eerst een woonstijlanalyse te doen, voordat je met jouw interieur aan de slag gaat. Bekijk hier de woonstijlen. Bij een romantische woonstijl zijn accessoires een absolute must. Zonder accessoires geen romantiek! Denk bijvoorbeeld aan bloemen, kaarsen, kussens, kleden, etc. Een moderne woonstijl heeft voldoende aan enkele (grote) accessoires. Als je weet wat je woonstijlvoorkeur is, kun je gerichter accessoires uitzoeken.

Kleurgebruik

Voor het creëren van rust, ga je verstandig met kleuren om. Kleuren zijn absoluut mogelijk in een rustig interieur, alleen pas je ze anders toen. Zie als voorbeeld de onderstaande foto’s van een bank. Op beide foto’s is hetzelfde interieur zichtbaar. Het enige verschil zijn de kussens op de bank. De linker foto heeft allemaal verschillende kleuren kussens. Ook hebben de kussens opdrukken of patronen. De kussens op de rechter foto hebben meer overeenkomende kleuren en geen opdrukken. De zithoek op de rechter foto straalt meer rust uit. Wil je een speelse en vrolijke sfeer? Dan kun je voor de linker situatie kiezen.

Welke zithoek straalt meer rust uit?

In de onderstaande foto’s zien we eenzelfde voorbeeld, echter met accessoires. De linker foto laat een rond dienblad met opdruk zien. Op het dienblad staan verschillende accessoires in verschillende vormen, kleuren, materialen en afmetingen. Het geheel klopt, maar dit kan ook als te druk of als overdaad ervaren worden. Het kleurgebruik van de accessoires op de rechter foto is meer in harmonie. Terwijl eenzelfde hoeveelheid accessoires op het kleedje zijn gebruikt als op het dienblad. Conclusie: Wil je rust in je interieur? Gebruik accessoires in dezelfde kleuren, materialen en/of vormen.

Kleurgebruik bij accessoires.

Tip

Veelal wordt er gekeken vanuit de gedachten: “Wat heb ik allemaal in huis en waar kan ik dat kwijt?”. Ik draai het graag om, namelijk: “Wat wil ik hier neer zetten?”. Zorg dat je een grote bak hebt waarin je alle accessoires kunt bewaren, die je niet neerzet. Berg deze bak op in de kast of op zolder. Breng accessoires die je niet meer gebruikt naar de kringloop.

Heb je te veel accessoires en wil je opruimen? Lees dan deze blog. Of wellicht een andere leuke blog. Of schakel hulp in voor het creëren van rust en ruimte in jouw interieur.

Accessoires Rust Kleuren DIY Aankleden

Andere interessante blogs voor jou