Safari resort als wooninspiratie

Afgelopen weekend waande we ons in Afrika. Terwijl we gewoon in Nederland waren, Hilvarenbeek om precies te zijn. Sinds april 2018 is naast het Safaripark Beekse Bergen het Safari resort geopend. Wij waren daar een lang weekend in één van de prachtige Lodges, pal aan de Masai Mara. Met onder andere giraffe, zebra’s en struisvogels op ‘aai-afstand’ was het een fantastische ervaring. En uiteraard heb ik weer behoorlijk wat wooninspiratie opgedaan of dit spiksplinternieuwe park. Met de sfeer van dit vakantiepark haal je Afrika in huis.

Avontuurlijke woonstijl in de Lodges.

Avontuurlijke woonstijl

Het Safaripark en het Safari resort zijn volledig in Afrikaanse stijl. De Afrikaanse stijl valt onder de Avontuurlijke woonstijl. Deze stijl kenmerkt zich door warme kleuren, veel natuurlijke invloeden en afbeeldingen en details vanuit tropische landen. Hout is echt onmisbaar in deze woonstijl. Hout mag in naturelkleur of warme kleuren. Om het geheel Afrikaans te stijlen, zijn Afrikaanse details toegevoegd, zoals gevlochten manden en het behang met een print van een Afrikaans volk.

Avontuurlijke woonstijl in de Lodges.

De kleuren van Afrika

Warme kleuren dus. Denk daarbij aan donker rood, aardetinten en ook okergeel. Om een moderne twist te geven aan deze kleuren, voeg je zwart en grijs toe. Laat je inspireren door de onderstaande afbeeldingen en kleuren.

Kleuren van de Lodges.

Kleuren van de horeca op het resort.

Kleuren van het Afrikadorp.

Tips voor de Afrikaanse woonstijl

  • Hout is een uitstekend materiaal als basis voor deze stijl. Gebruik warme tinten. Vergeet grijs en whitwash bij deze woonstijl. Kies liever voor natureltinten, noten, kersen en teak.
  • Voor de vloer is een aardetint een aanrader. Kies een lichte kleur bruin of wellicht grijs voor een modernere uitstraling.
  • Ga voor opvallende details. Gevlochten manden, grote houten lampenkappen, maskers aan de muur en uiteraard afbeeldingen en prints van dieren.
  • Warme kleuren zijn onmisbaar in deze woonstijl. Voor een moderne uitstraling voeg je grijs en zwart toe. Zie de onderstaande Histor kleuren.

Histor kleuren voor een Avontuurlijke Afrikaanse woonstijl.

Complimenten voor de stylist die de horeca van het Safari resort ontworpen heeft.

Tips en weetjes over het resort

  • Tijdens je verblijf heb je gratis onbeperkt toegang tot het Safaripark en Speelland Beekse Bergen.
  • Vanaf het resort loop je in een paar minuten naar het Safaripark.
  • Kies bij het boeken alvast een huisje direct aan de vlakte. Je betaalt iets meer, maar dan weet je zeker dat je goed uitzicht hebt op de dieren. Helaas grenzen niet alle huisje aan de dierengebieden.
  • Op het park staan twee boomhutten. Vanuit deze boomhutten heb je vast prachtig uitzicht, maar in een lodge zit je dichter bij de dieren.

Links: Afrikadorp in het Safaripark; rechts: Boomhutten.

Lees meer over de Avontuurlijke woonstijl.
Bekijk meer wooninspiratie op de blog.
Of schakel hulp in voor persoonlijk interieuradvies, wat je stijl ook is. Bekijk de mogelijkheden.

Wooninspiratie Avontuurlijk Woonstijlen Kleuren Najaarstrend

Andere interessante blogs voor jou