Scandinavische Kerstdecoratie

Bij een Scandinavische woonstijl horen geen drukke kleurenschema’s of opvallende kleuren. Ook een accentkleur is vaak afwezig in deze stijl. Heb jij deze stijl en wil je toch lekker uitpakken met de kerstdecoratie? Dat kan natuurlijk! Bij kerst denk je in eerste instantie aan warme kleuren zoals rood, groen en goud. Ook een Scandinavische kerstdecoratie kan zeer sfeervol en warm zijn. Alleen gebruik je andere kleuren en materialen dan bij een traditionele kerst.

Wit kerstinterieur.

Kleuren en materialen

Bij een Scandinavisch interieur is de hoofdkleur wit. Wat betreft materialen worden veel natuurlijke materialen gebruikt. Zoals hout, textiel, dierenhuiden en steen. De oorspronkelijke kleuren van deze materialen blijven behouden bij een Scandinavisch stijl. Wat resulteert in een licht en overzichtelijk interieur. Zeker in combinatie met de smalle frames en poten van de meubelen, ontstaat rust en ruimte. Ook voor de kerst gebruik je dezelfde principes.

Juten, natuurlijke elementen en hout. Meer heb je niet nodig.

Kerstdecoratie

De basis kleuren en materialen van de Scandinavische stijl voeren we door bij de kerstdecoratie. Denk aan kleuren als wit, naturel hout, grijs en zilver. Wil je eventueel een kleur toevoegen? Kies dan voor blauw. Een pastelkleur zoals mint, roze of lila zou ook prima kunnen. Daarnaast zijn houten kerstdecoraties onmisbaar. Wil je wat extra’s toevoegen? Denk dan aan witte veren en kleine kerstdiertjes zoals een eland of hert voor in de boom.

Kerstboom decoraties bij de Scandinavische stijl.

Tips voor een Scandinavische kerst

  • Een dierenhuid of -vacht is altijd goed bij een Scandinavische stijl. Zeker in de winter.
  • Geen zin in een traditionele kerstversiering, maar wil je de woonkamer wel mooi aankleden? Denk dan eens aan een vlaggenlijn met vlaggetjes van stof (onderstaande afbeelding). Op deze manier creëer je een feestelijke sfeer zonder felle kleuren en opvallende materialen.
  • De kamerden of kerstden (Araucaria Heterophylla) is een trend! Deze groene kamerplant past helemaal bij de Scandinavische sfeer. Met kerst versier je hem. Daarna kan hij prima blijven staan in de woonkamer als kamerplant.

Vlaggenlijn in rustige kleuren en de kamerden. (Florastore)

Of bekijk hier meer interieurblogs.

Kerst Scandinavisch Decoratie DIY doe-het-zelf

Andere interessante blogs voor jou