Sfeervol winterinterieur

Heb jij al afscheid genomen van de kerstboom? Of durf je hem nog niet weg te doen, omdat je de sfeer wilt vasthouden? Hoe dan ook, een warme sfeer kun je sowieso aanhouden de komende maanden. We hebben een hectische periode achter de rug. Na alle drukte breekt een lange, soms zelfs depressieve (blue Monday) periode aan. De dagen zijn kort. Het is koud. En gezellig samen zijn met familie en vrienden is even voorbij. We zitten thuis. En dat is nu net de plek die we weer sfeervol gaan maken, want die sfeer houden we nog even vast deze winter.

De goudkleurige aap kan in januari nog steeds sfeervol zijn.

Sfeervolle verlichting

Een sfeervol interieur is ontzettend belangrijk om de wintermaanden door te komen. We gaan in het donker de deur uit. En tegen de tijd dat we thuis komen, is de zon alweer verdwenen. Tijd voor een sfeervol interieur. Goede verlichting speelt hierbij een belangrijke rol. Voor een sfeervolle verlichting maak je gebruik van minimaal 3 lichtpunten. Heb je een ruime zithoek? Ga dan voor minimaal 4 lichtpunten. Belangrijk bij een sfeervolle verlichting is diffuus en indirect licht. Bij diffuus licht moet je denken aan een lichtdoorlatende lampenkap, waardoor je een zachte lichtbron creëert. Bij indirect licht hebben we het over een lichtbundel die op de muur of het plafond gericht is. De onderstaande lampen geven voorbeelden van deze lichtbronnen.

Links: lamp met lichtdoorlatende lampenkap voor diffuus licht; rechts: lamp met lichtbundel voor indirect licht via de muur of het plafond. (Leenbakker)

Winterdecoraties

Ondanks dat kerst voorbij is, hoeven we niet meteen afscheid te nemen van alle winterdecoraties. Een mooi kerststuk kan prima blijven staan als je de kerstballen eruit vist. Het is nog steeds winter, dus kleine verlichting, besneeuwde boompjes en kaarsen kunnen nog steeds. In de onderstaande foto’s laat ik je zien hoe je kerstdecoraties eenvoudig omtovert tot winterdecoraties.

Zonder kerstdecoraties kan dit plateau prima blijven staan.

Vervang goud voor wit.

Kerstboom eruit, kamerplant erin

De kerstboom kan de deur uit en de leegte vullen we op met een kamerplant. Plaats verschillende kamerplanten bij elkaar voor een echt statement. De Blauwvaren is een mooie plant voor de winter, door zijn grijsblauwe bladeren. Combineer de kamerplanten met een schapenvacht op de vloer, een paillettenkussen en kaarsen en je hebt meteen een sfeervol geheel.

Maak een statement met meerdere kamerplanten bij elkaar.

Kan jouw interieur wel wat sfeer gebruiken? Op de blog vind je meer wooninspiratie en tips. Liever persoonlijk advies? Bekijk dan de mogelijkheden voor online advies of advies aan huis.

Kamerplanten Wooninspiratie Accessoires Verlichting

Andere interessante blogs voor jou