Slaapkamer inspiratie

Als Ikea Family lid krijg je deze week een slaapkamerspecial toegestuurd. Gratis inspiratie. Daar worden we blij van. Ook al is het gewoon reclame, voor hun producten. Op pagina 4 en 5 worden de interieurtips voor een droomslaapkamer besproken. Graag ga ik dieper in op de tips die staan bij het kopje “Relaxte kleuren”.

Ikea: Relaxte kleuren

Koelere kleuren zoals blauw, groen, grijs en neutrale tinten geven rust, zeker als je ze ton-sur-ton combineert. Datzelfde geldt voor wit met pastel- of andere zachte tinten. Werk met accentkleuren in een vloerkleed, sprei en accessoires.

Waarom koele kleuren?

Zoals aangegeven, geven koele kleuren rust. Niet alleen rust in het totaalplaatje, maar ook rust voor lichaam en geest. Warme kleuren zoals rood en oranje activeren de hersenen. Dat is niet wenselijk als je tot rust wilt komen. Wil je meer lezen over kleurassociaties? Kijk dan hier.

Wat is ton-sur-ton?

Ton-sur-ton of monochromatische kleurenschema’s, zijn kleurencombinaties van één kleur in verschillende tinten of nuances. De onderstaande linker foto laat een voorbeeld zien. De kleur blauw komt in verschillende varianten terug in de zithoek. Voor een slaapkamer zijn deze kleurencombinaties zeer geschikt, omdat ze rust uitstralen, maar niet saai zijn. Op de rechter foto is een voorbeeld kleurenschema in koele ton-sur-ton kleuren zichtbaar. Meer leren over kleuren en kleurencombinaties? Lees hier verder.

Accentkleuren toepassen

Je kunt natuurlijk een dekbedovertrek met print en verschillende kleuren gebruiken. Tegenwoordig wordt veel gekozen voor beddengoed in uni kleuren. Het accent leg je op andere accessoires in de slaapkamer. Ikea geeft als voorbeeld het vloerkleed of de sprei. Ter inspiratie de onderstaande afbeelding, een sfeerimpressie voor een slaapkamer met koele accentkleuren. Het bed in lichte kleuren, met wit beddengoed, is het rustgevende middelpunt in het geheel.

Tips:

  • Vermijd te veel grijs in de slaapkamer. Te veel grijs maakt een slaapkamer saai. Eigenlijk geldt deze tip voor iedere kamer.
  • Kleur mag best, maar houd het kleurenschema rustig. Lees meer over kleurenschema’s.
  • Op een sfeervolle slaapkamer maak je gebruik van gordijnen, kussens, een vloerkleed en/of een sprei voor een warme uitstraling.

Meer interieurinspiratie vind je hier.

Of leer meer over kleuren en kleurgebruik.

Alle producten van de sfeerimpressie zijn verkrijgbaar bij Ikea.

Ikea Inspiratie Kleuren Slaapkamer Monochromatische kleuren ton-sur-son

Andere interessante blogs voor jou