Speelhoek in de woonkamer

In deze blog laat ik jullie onze speelhoek in de woonkamer zien. Vast niet de meest originele of leukste speelhoek, maar voor onze is hij ideaal. Na een kleur metamorfose van onze zithoek en de toevoeging van de kabinetkast, is deze hoek af.

Onze speelhoek is klaar.

De groei van een speelhoek

Een speelhoek is een typische interieurhoek die groeit. Misschien wil je niet dat hij groeit, maar dat gaat eigenlijk vanzelf. Bij de komst van een eerste kind heb je niet eens een speelhoek. Hooguit een mand in de hoek met wat speeltjes. En wellicht een box. Zodra jouw kind zelfstandig gaat voortbewegen, komt er een speelkleed bij. Sinterklaas komt langs. De baby veranderd in een dreumes, peuter, kleuter en voor je het weet heb je een compleet ontplofte speelhoek. Een speelhoek die even niet meegroeide met al het overload aan speelgoed dat jullie huis heeft gevonden. Tja, en dan is het tijd voor een kleine metamorfose en wellicht ook tijd om het babyspeelgoed op te ruimen. Dit proces hebben wij ook doorlopen. De onderstaande foto’s zijn daar het bewijs van. En dan te bedenken dat we ook nog een afgesloten speelgoedkast en speelgoedkist elders in de woonkamer hebben staan. Tijd voor een metamorfose dus.

Onze vorige speelhoek.

Onze nieuwe speelhoek.

Speelgoedkeuken

Wie heeft hem niet, de Ikea Duktig speelgoedkeuken. Een betaalbaar, degelijk en neutraal keukentje om uren mee te spelen. Hier staat hij inmiddels al weer drie jaar. We hebben bewust voor deze keuken gekozen vanwege de neutrale kleuren. Heerlijk rustig. Hier dus ook geen Ikea Duktig Hack.

Kabinetkast

Over de kabinetkast heb ik eerder een uitgebreide blog geschreven. We zijn nog steeds erg blij met de toevoeging van deze kast aan onze zithoek. De blog over de kast lees je hier.

Meshela opbergbox in onze speelhoek.

Opbergboxen

Links naast de kast staan opvouwbare speelgoedboxen. Deze lichtgewicht boxen kunnen tegen een stootje, bieden voldoende ruimte, zijn prima schoon te maken en zijn stapelbaar. De box is vrij neutraal wat betreft kleur, en heeft toch een aantrekkelijke opdruk. Wij kochten de boxen via Amazon. Het gaat om de Meshela opbergbox.

Meshela opbergbox. (Amazon)

Wij hebben heel bewust gekozen om geen kindertafeltje in de speelhoek te plaatsen. Bij ons wordt er gekleurd, gekleid en geknutseld aan de eettafel. Aangezien onze zoon nog niet capabel genoeg is om onbeperkt en zonder toezicht met stiften te werken zonder de wanden te bekladden, hebben we deze keuze gemaakt ;).

Overzicht van onze zithoek met speelhoek.

Bekijk andere leuke ideeën voor de speelhoek.
Ben je opzoek naar een opbergmeubel voor de speelhoek? Klik dan hier.
Liever persoonlijk advies over de invulling voor jullie speelhoek? Dat kan ook via online advies. Bekijk hier de mogelijkheden en tarieven. Of stuur direct een e-mail naar info@woonstijladvies.nl.

Speelhoek Opbergen Opruimen Zithoek Woonkamer

Andere interessante blogs voor jou