De leuskte speelhoeken voor in de woonkamer

Gisteren schreef ik een blog over speelgoed opbergen in de woonkamer. Vandaag de speelhoek in de woonkamer. Want naast het feit dat je speelgoed graag wilt opruimen is er misschien ook een leuk plekje over voor een speelhoek. En natuurlijk passen we de speelhoek aan op de speelbehoefte van het kind en de ruimte in de woonkamer.

De kleine verplaatsbare speelhoek

Ben jij een handige doe-het-zelver? Dan maak je in een handomdraai deze leuk, verplaatsbare en kleine speelhoek. Jouw kind kan hier spelen zonder te worden afgeleid. Ideaal voor het kind dat graag kleurt. Na het kleuren kunnen de tekeningen opgehangen worden aan het meubel. De kleur en de afmetingen bepaal je helemaal zelf.

Doe-het-zelf verplaatsbare speelhoek van Karwei.

Bureautje tussen de kastenwand

Het bureau van de onderstaande afbeelding, valt nauwelijks op tussen de speelse kastenwand. De vakken in de kast bieden ruimte voor speelgoed en knutselspullen. Door de kleuren van het bureau en de krukjes af te stemmen op de kast, vorm je één geheel.

Bureau tussen de kastenwand. (Welke)

Het lange TV meubel

In de blog van gisteren liet ik al een mogelijkheid zien voor het opbergen van speelgoed onder het TV meubel. Het idee in de onderstaande foto gaat nog een stapje verder. Hier is het TV meubel doorgetrokken, waardoor een bureau en extra bergruimte ontstaat. Een super leuk idee dat in allerlei kleuren en afmetingen toepasbaar is. Het meubel biedt tevens veel opbergruimte. Dit is wel noodzakelijk, omdat een speelhoek in deze vorm wel opgeruimd moet zijn als je ’s avonds rustig wilt TV kijken.

Bureau aan het TV meubel. (VTwonen weer verliefd op je huis)

Bureautje onder de trap

Het laatste bureautje van deze blog is een bureau onder de trap. De speelhoek heeft een leuke opvallende kleur en biedt ruimte voor een klein bureau en boeken. De achterwand van de speelhoek zorgt voor opbergruimte onder de trap, die via de zijkant (links van de speelhoek) te openen is. Ideaal om speelgoed uit het zicht op te bergen.

Speelhoek met bureau onder de trap. (VTwonen weer verliefd op je huis)

Speeltent onder de trap

Niet ieder kind heeft een bureau nodig in de speelhoek. Wellicht speelt jouw kind liever in een tent. De onderstaande speelhoek is gecreëerd door een speeltent onder de trap. De ideale verstopplaats, speelplaats en opberghoek uit het zicht. En de kleuren van de tent pas je natuurlijk aan op de kleuren van jouw interieur.

Speeltent onder de trap. (Instagram)

Voorleeshoek

De onderstaande leeshoek is gecreëerd door middel van twee gelijke boekenkasten in combinatie met een klamboe. Ideaal om rustig weg te kruipen met een boek. Deze setting is ook leuk voor ander speelgoed. Met twee simpele kasten en een klamboe maak je een knusse hoek en heb je meteen opbergruimte voor het speelgoed. Een super leuke speelhoek voor ouder en kind.

Knusse speelhoek met opbergruimte. (Decohunter)

De speelhoek voor het zorgzame kind

Speelt jouw kind graag met poppen, keukentjes en huishoudelijke speelgoed? Dan is de onderstaande speelhoek een waar paradijs. Dit mini huis biedt uren speelplezier voor het kind met een verzorgend karakter. Op deze manier is het ook nog interieurverantwoord. Het kost wel wat ruimte, maar dan heb je ook wat ;).

Mini huis voor het kind met verzorgend karakter. (Instagram @Milllans)

Wil jij ook een leuke speelhoek in de woonkamer en kun je wel wat hulp gebruiken? Neem contact op en ik help je online of aan huis.

Vind meer wooninspiratie op de blog.
Lees ook de blog van gisteren over het opbergen van speelgoed in de woonkamer.

Kids Speelhoek Woonkamer doe-het-zelf Wooninspiratie

Andere interessante blogs voor jou