Stijlstudio Basic Jungle

In deze blog eindelijk een stijlstudio met een donker groene kleur. Een kleur die perfect past bij de woonstijl Jungle. Meestal is de Jungle stijl druk en uitgesproken. In deze stijlstudio heb ik me beperkt tot de uitgesproken kleuren. Een hysterische Jungle vind je hier. De Jungle woonstijl is erg populair, al merk ik dat de meeste klanten een echte Jungle stijl net iets te heftig vinden. Vandaar deze Basic Jungle stijlstudio! Laat je inspireren door deze rustige natuurlijke stijl.

Stijlstudio Basic Jungle.

Basic Jungle

Bij deze stijlstudio heb ik de heftige kleuren van de woonstijl Jungle gecombineerd met de rust van een Natuurlijke woonstijl. Ik heb gekozen voor warme en frisse tinten, met een ton-sur-ton kleurenschema. Geen grote contrasten in de kleuren, maar juiste kleuren die dicht bij elkaar komen. De groene kleur op de muur komt terug in de decoraties. Het groen van de planten zorgt voor een frisse toevoeging. Voor de meubelen, vloer en gordijnen kun je denken aan warme kleuren, zoals bruin, beige, zand of taupe.

Stijlstudio Basic Jungle.

Materialen

Hout is onmisbaar in deze stijl. Dit kan zowel licht als donker gekleurd hout zijn, zolang de uitstraling natuurlijk is. In combinatie met zwart en staal maak je deze stijl iets stoerder. Ik zou echte moderne materialen zoals kunststof, glas en hoogglans vermijden. Houd het liever natuurlijk, met eventueel een tikkeltje industrieel om deze stijl stoerder te maken.

Stijlstudio Basic Jungle.

Het lijkt me haast overbodig om te vermelden dat planten onmisbaar zijn in deze stijl. Net als afbeeldingen van dieren of een woondecoratie in de vorm van een dier. Vermijd drukke prints en andere felle kleuren dan groen. Dan ga je juist richting de echte Jungle stijl.

Details van de stijlstudio Basic Jungle.

Waar te koop

Tips om deze stijl thuis te creëren

  • De kleur die ik gebruikt heb voor deze stijlstudio is een tint lichter dan de kleur “Quiet Clearing”. Dit was de kleur van het jaar 2019 van Histor. Je leest er meer over in deze blog. Wij hebben de kleur van de stijlstudio gebruikt op onze slaapkamer. De blog daarover vind je hier. Op de foto’s in die blog zul je zien dat de kleur iets donkerder is dan dat hij lijkt in de stijlstudio.
  • Kies voor natuurlijke en warme kleuren. Gebruik één donkere groene kleur als accentkleur. Deze laat je in verschillende tinten terug komen op de andere muren en in de aankleding. Is dit iets te veel groen voor jou? Combineer de groene kleur met een lichte natuurlijke kleur. Sowieso een kleur met een warme ondertoon. Bijvoorbeeld een zand kleur, zoals het gordijn in de stijlstudio.
  • Deze stijl kleed je aan met planten en decoraties van hout of afbeeldingen van dieren.

Spreekt deze stijl je aan? Lees meer over de Jungle en de Natuurlijke woonstijlen. Of bekijk alle Stijlstudio’s op deze pagina.

Bekijk ook de echte Jungle stijl in de stijlstudio.

Wil je persoonlijk advies bij deze stijl? Of heb je liever een andere stijl? Het kan allemaal. Bekijk de mogelijkheden en tarieven.

Stijlstudio Jungle Groen Kleur van het jaar Kamerplanten Woonstijlen

Andere interessante blogs voor jou