Stijlstudio Kleurrijke zomer

Na alle rustige kleurenschema’s in de stijlstudio laat ik je graag een meer kleurrijke variant zien. Kleurrijk in de accessoires. De basis blijft hetzelfde als de basis van de Summer Nude en de Zomers Stoer Wonen stijl. In deze blog laat ik je graag zien hoe je kleur kunt toevoegen aan een interieur met een neutrale basis.

Liever een andere stijl? Bekijk hier alle stijlstudio’s.

Stijlstudio Kleurrijke zomer.

Zomerse basis

De neutrale basis wordt gevormd door warme tinten bruin en grijs. Hierdoor creëer je sowieso een rustige en warme basis. Ook de zijwanden hebben een warme licht gele ondertoon. Met een warme en frisse basis als resultaat. Door de roze ondertoon van de achterwand terug te laten komen in de woonaccessoires vorm je eenheid en rust.

Een warme lichte basis geeft een zomers gevoel.

Kleurrijke decoraties

Als je van kleur houdt, maak je in een handomdraai een kleurrijk geheel met accessoires. In deze stijlstudio koos ik voor roze, blauw en groen. Deze natuurlijke kleuren zorgen voor een harmonieus en kleurrijk geheel. Patronen en prints zijn mogelijk, mits ze in balans zijn. Ondanks dat de stijlstudio veel kleur bevat, is het geen overdaad aan felle kleuren.

Natuurlijke materialen geven balans in de kleuren.

Natuurlijke materialen

Bij deze stijlstudio is bewust gekozen voor natuurlijke materialen. Planten, steen en hout zorgen voor een harmonieus geheel. Door de natuurlijke materialen ontstaat balans. De kleuren van natuurlijke materialen zijn veelal minder fel. Bovendien zorgen de natuurlijke materialen voor een aangename sfeer. Deze stijlstudio voelt niet nep of overdadig.

Bloemen in verschillende kleuren zijn een echte eyecatcher voor deze stijl.

Waar te koop?

Tips voor deze kleurrijke zomerse stijl

  • Voor een echte zomerse stijl zorg je voor een lichte en warme basis. Vermijd harde, koele of intense kleuren. Kies liever voor pasteltinten met een warme ondertoon. Voorkom een zoetsappige stijl, door te combineren met grijs. Met grijze tinten zorg je voor een moderne uitstraling.
  • Zorg voor kleurrijke accessoires. Beperk je tot drie of maximaal vier kleuren. Eventueel in meerdere tinten. Met roze, blauw en groen houd je het rustig en natuurlijk. Met geel, oranje en groen creëer je een meer tropisch interieur. Kies bij intense kleurenaccenten voor minder kleuren, bijvoorbeeld maximaal twee kleuren.
  • Prints kunnen prima in deze stijl. Let goed op de kleurencombinaties. Zorg dat het niet te overdadig wordt.

De basis van deze Stijlstudio is hetzelfde als de basis van de Summer Nude en de Zomers Stoer Wonen stijl. Je vindt deze stijlen op het overzicht van alle stijlen van de Stijlstudio.

Bekijk hier de kleurrijke woonstijl of alle woonstijlen.
Graag persoonlijk interieuradvies voor jouw droominterieur? Klik hier voor de mogelijkheden.
Of vind meer wooninspiratie en trends op de blog.

Stijlstudio Woonstijlen Zomer Kleurrijk

Andere interessante blogs voor jou