Stijlstudio Peach Ibiza

Bij de ultieme Ibiza-look denken we aan lichte warme kleuren. Wit, roomwit, beige, zand, licht taupe, etc. Aangezien we de Ibiza stijl al een aantal jaren toepassen, komen er steeds meer variatisch op. Zo ook de stijl in deze stijlstudio. Een combinatie van een pittige perzikroze/koraal kleur met de lichte kleuren en warmte van de Ibiza stijl. Bekijk de stijl in deze blog.

Stijlstudio Peach Ibiza.

Peach Ibiza

De Ibiza stijl kennen we inmiddels. Ben je nog niet zo bekend met de Ibiza stijl? Lees dan deze blog. Voor de snelle lezer een korte samenvatting: lichte warme kleuren, voornamelijk wit en alle varianten die daarbij passen, natuurlijke materialen en veel structuur, reliëf en patronen.

Als je een kleur wilt toevoegen aan de Ibiza stijl dan is een warme kleur aan te raden. Meestal kom je uit op een warme aardetint of een Nude tint. Vandaag dus een pittige koraalroze/rood kleur die meer doet denken aan de flamingo dan aan een huidskleur. Vervolgens ga je werken met een ton-sur-ton kleurenschema, oftewel dezelfde soort kleur in verschillende tinten. Voeg daar natuurlijke materialen aan toe en je hebt een harmonieuze sfeer.

Stijlstudio Peach Ibiza.

Kleuren

Zorg dat de basis ergens in het midden van het kleurenschema ligt. Ga vervolgens aan de slag met lichte kleuren in de rest van de basis en een pittige kleuraccent in de woondecoraties, zoals in dit geval de pot van de kamerplant. Je bepaalt natuurlijk zelf hoeveel kleur je wilt toevoegen. Je kunt ook kiezen voor een volledige Ibiza stijl met één kleurvlak als statement op de muur.

Details van de stijlstudio Peach Ibiza.

In deze stijlstudio is gebruik gemaakt van een zwarte lijst voor de poster, wellicht is een lichtere kleur een betere optie. Anders wordt het snel weer te stoer. Echter ontbrak het me aan een lichte lijst. De kleuren van de poster sluiten helemaal aan bij de totale sfeer.

Details van de stijlstudio Peach Ibiza.

Waar te koop

Tips om deze stijl thuis te creëren

  • De kleur “Midden Rabarber” is lekker pittig. Dit kan voor een gehele muur te overweldigend zijn. Kies in dat geval voor een kleurvlak of een korte muur.
  • Jij bepaalt zelf hoeveel kleur je gebruikt bij deze woonstijlencombinatie. Houd je het liever rustig, kies dan voor één kleurvlak en enkele accessoires in deze pittige kleur.
  • Palmen mogen niet ontbreken bij een Ibiza stijl. In deze stijlstudio heb ik één grote en een aantal kleinere gebruikt. Vooral de grote past goed bij het sfeertje, echter zou ik adviseren te kiezen voor een kunstvariant, omdat hij graag zijn pluisjes loslaat.

Spreekt deze stijl je aan? Lees meer over de Kleurrijke of Ibiza woonstijlen. Of bekijk alle Stijlstudio’s op deze pagina.

Ben jij toe aan advies van een stylist? Bekijk hier de mogelijkheden en maak kennis met de stylist.

Bekijk de andere twee stijlstudio’s met deze kleur: Natuurlijk Koraal en Sfeervol Koraal.

Stijlstudio Ibiza Wooninspiratie Kleurrijk Flexa Midden Rabarber

Andere interessante blogs voor jou