Stijlstudio Sfeervol Koraal

Deze laatste stijlstudio met de kleur "Midden Rabarber" van Flexa is Romantisch en Kleurrijk en dat maakt hem mierzoet. (De twee eerste stijlstudio’s met dezelfde kleur gemist? Onderaan deze blog vind je de links). Ondanks een overdaad aan kleur heerst er harmonie en warmte in deze stijlstudio. En daardoor zeker niet onaantrekkelijk. Dus lees snel verder voor de tips voor deze stijl.

Stijlstudio Sfeervol Koraal.

Sfeervol Koraal

Een kleur wordt vaak pas heftig als je gaat spelen met contrasten, dus grote kleurverschillen. Maar wat als je kiest voor vergelijkbare tinten op iedere muur en in de aankleding? Dat laat deze stijlstudio zien. Ja, deze stijl is mierzoet, maar ook harmonieus en warm. Aan sfeer geen gebrek in deze stijl. Naast de kleur “Midden Rabarber” wil ik hier ook aandacht geven aan de iets zachtere en toch intense kleur die je in het midden onderaan op het kleurpaneel ziet (rechts naast de Flamingo). Deze kleur geeft eenzelfde warm effect als de kleur op de achterwand, maar is iets genuanceerder. Ook iets meer roze, maar zal minder aanwezig zijn dan de kleur “Midden Rabarber” op de achterwand. De kleurnummers vind je verderop in de afbeelding "Waar te koop".

Stijlstudio Sfeervol Koraal.

Combineren

Zoals ik al aangaf combineer je deze stijl met dezelfde kleur in andere tinten. Wat betreft meubelen kies je voor hout, zoals het voorbeeld van de vinyl kleur in de stijlstudio. Ook kurk en donker hout zijn prima te combineren met deze stijl. Zolang je maar kiest voor warm! En wat dacht je van de kleur “Spiced Honey” van Flexa. Dit was de kleur van het jaar 2019. Deze kleur is de warme bruin beige kleur op het kleurpaneel rechtsonder in de stijlstudio. Deze warme kleur kan eigenlijk altijd! Lees meer over Spiced Honey.

Details van de stijlstudio Sfeervol Koraal.

Wat in deze stijl absoluut niet mag ontbreken is de “Velvet-trend”. Je ziet een stukje velvet in de stijlstudio als kussenhoes. Maar ook een bank of stoel met deze stof in een warme kleur zal goed passen bij deze stijl.

Details van de stijlstudio Sfeervol Koraal.

Waar te koop

Tips om deze stijl thuis te creëren

  • Bij deze stijl is alleen het plafond wit. De wanden mogen kleurrijk en warm. Zorg voor kleuren die bij elkaar passen zoals de paarse en koraalrode kleur in de stijlstudio. Je kan ook kiezen voor ton-sur-ton, dus dezelfde kleur in verschillende tinten. Hoe minder contrasten, hoe warmer en romantischer het effect zal zijn.
  • Kies voor zachte en aaibare stoffen. Zoals velvet.
  • Liever geen roze of koraal kleurige meubelen of gordijnen? Kies voor warme bruintinten. Denk daarbij aan zowel lichte zandkleuren als donkerdere bruintinten.

Spreekt deze stijl je aan? Lees meer over de Kleurrijke of Romantische woonstijlen. Of bekijk alle Stijlstudio’s op deze pagina.

Ben jij toe aan advies van een stylist? Bekijk hier de mogelijkheden en maak kennis met de stylist.

Bekijk de andere twee stijlstudio’s met deze kleur: Natuurlijk Koraal en Peach Ibiza.

Stijlstudio Romantisch Kleurrijk Wooninspiratie Interieuradvies Woonstijlen

Andere interessante blogs voor jou