Stijlstudio Warm Beach

Vorige week introduceerde ik de Stijlstudio van Woonstijladvies met als eerste Woonstijl: Basic Ibiza. De basis van de stijlstudio heeft warme en lichte kleuren. Kleuren waarmee je verschillende stijlen kunt creëren. In deze blog laat ik een strand thema zien met dezelfde basis als de Ibiza Stijlstudio, genaamd Warm Beach.

Hier vind je een overzicht van de Stijlstudio’s die tot nu toe aan bod zijn gekozen. In de loop van de tijd zullen hier meer stijlen aan toegevoegd worden.

Stijlstudio Warm Beach.

Warm Beach

Het strand refereert naar warme en lichte kleuren, grassen en natuurlijke materialen. Schelpen en hout mogen daarom niet ontbreken. Op het strand vind je weinig uitgesproken of donkere kleuren. De kleur van de achterwand geeft een warm een aangenaam gevoel. Bovendien doet deze kleur denken aan de kleur van zand. De lichte gele kleur op de zijkanten en het blok, is een echte zonnige kleur. De vloer lijkt op verweerd hout of sloophout, dat ook uitstekend past bij het strandthema.

Verschillende vloeren bij Warm Beach.

De vloer

Het vinyl in de stijlstudio heeft een licht grijze kleur met warme ondertoon. Je zou voor dit thema ook kunnen kiezen voor een iets warmere vloer, zoals de linker laminaatstaal op de bovenstaande foto. Of juist een lichtere vloer, zoals de rechter Laminaatstaal op de bovenstaande foto. De grijze vloer geeft een stoere en moderne uitstraling. De warme vloer een aangename en sfeervolle uitstraling. De witte vloer is frisser en maakt ruimtelijk.

Natuurlijke materialen voor een strand sfeer.

Grassen

Bij een strandthema kunnen grassen niet ontbreken. In de tuin is dat vrij eenvoudig. Er zijn allerlei soorten grassen die het fantastisch goed doen in ons klimaat. Zowel op een zonnige als een wat vochtigere schaduwplaats. Binnenshuis heb je minder keus als het gaat om grasplanten. De graslelie in de stijlkamer mag zeker niet ontbreken. Deze Chlorophytum Comosum heeft lange golvende bladeren. Andere Chlorophytum varianten hebben rechte bladeren. Ook deze passen prima bij dit thema. Met een lichte standplaats en regelmatig een flinke scheut water, heb je een dankbare plant in huis die in de lente en zomer explosie kan groeien.

Decoraties bij het strandthema.

Waar te koop

Tips voor een warme strand stijl

  • Warme lichte kleuren vormen de basis. Kies sowieso voor een kleur met een gele ondertoon voor een instant zonnig effect.
  • Grijs is een optie bij deze stijl. Voorkom te veel grijze kleuren. Anders zal het interieur snel modern en kil overkomen.
  • Natuurlijke materialen zijn onmisbaar. Denk daarbij aan schelpen en hout.
  • De enige kleur bij dit thema is het groen van de grassen en het bruin van hout. Met een nautisch thema kun je ook uitpakken met blauw en eventueel rood. De Beach stijl uit deze stijlstudio is een Natuurlijke Beach variant.

Wil je advies voor jouw persoonlijke Warm Beach stijl? Neem contact op of bekijk eerst de mogelijkheden.

Hier vind je een overzicht van alle stijlstudio’s.
Bekijk ook eens de woonstijlen.

Stijlstudio Beach Ibiza Natuurlijk Wit wonen

Andere interessante blogs voor jou