Stijlstudio Warm Scandinavisch

De Scandinavische woonstijl wordt omschreven als licht, ruimtelijk, strak en modern. Veelal wordt gedacht aan grijze en grijsblauwe tinten. Vandaag laat ik je in de Stijlstudio zien, dat de Scandinavische stijl ook heel warm kan zijn. Van oorsprong is deze stijl ook warm en sfeervol bedoelt. In de lange koude winters in de Noord-Europeese landen is een aangename warme sfeer wenselijk. Lees meer over deze Stijlstudio in deze blog.

Stijlstudio Warm Scandinavisch.

De Scandinavische Stijl

Hoe deze woonstijl exact ontstaan is, is niet bekend. Echter vermoed ik, dat het iets te maken heeft met het klimaat van de Scandinavische landen. Met de strenge winters zullen de woonkamers niet groot geweest zijn, om energie en warmte te besparen. Lichte kleuren en ruimtelijke meubelen zijn wenselijk in een kleine woonkamer. Bovendien is hout hét meest gebruikte bouwmateriaal voor woningen in de Scandinavische landen. Samengevat ontstaat een licht interieur, met ruimtelijke, soms minimalistische meubelen en veel hout. Voeg daar in de winter nog warme materialen aan toe zoals zachte plaids en schapenvachten en je hebt een uitstekend Scandinavisch interieur.

Woondecoraties Scandinavische stijl.

Kleuren en aankleding

Dus lichte kleuren en een minimalistische aankleding. Als je veelvuldig gebruik maakt van lichte kleuren, zijn warme ondertonen onmisbaar. Anders wordt het interieur al snel modern en misschien zelfs kil. Naturel hout geeft dit interieur een rustgevende en natuurlijke uitstraling.
Woonaccessoires mogen niet ontbreken, ook niet in een minimalistische woonstijl. Planten zijn altijd een goed idee als woondecoratie. Houd de kleuren van de aankleding en accessoires rustig, dan zit je altijd goed.

Een handlettering past goed in de Scandinavische stijl.

Teksten en Handlettering

Door het minimalistische karakter leent deze stijl zich uitstekend voor teksten, spreuken en handlettering. Denk aan letterborden, spreuken in een lijst of zelf gemaakte kaarten met sierlijke teksten. De spreuken van “Loesje” zijn daar een goed voorbeeld van. In de meeste woonwinkels zijn letterborden of posters met teksten te vinden. Of je maakt er gewoon zelf één.

Details van Warm Scandinavisch.

Waar te koop

Tips van de stylist

  • Lichte kleuren met een warme ondertoon. Vermijd te veel grijze tinten. Een blauwe kleur mag niet ontbreken in een Scandinavische stijl. Kies voor een warme lichte blauwe kleur.
  • Naturel hout is echt onmisbaar. Dit kun je zowel in de meubelen als in de aankleding terug laten komen.
  • Kies voor smalle frames en poten. Door het gebruik van deze smalle poten blijft het interieur ruimtelijk en licht, precies zoals het hoort bij een Scandinavisch interieur.
  • Deze stijl leent zich uitstekend voor geometrische vormen. Een aanrader dus!
  • Spreekt deze Scandinavische stijl je aan? Lees hier meer over de Scandinavische woonstijl.

De basis van deze Stijlstudio is hetzelfde als de basis van de Basic Ibiza en Warm Beach stijl. Je vindt deze stijlen op het overzicht van alle stijlen van de Stijlstudio.

Lees meer over de Scandinavische woonstijl of de andere woonstijlen.

Woonstijlen Stijlstudio Scandinavisch Interieuradvies

Andere interessante blogs voor jou