Stoer wonen met zwart

Je kunt geen interieurblad openslaan zonder overspoelt te worden met zwarte accenten en lijnen. Denk aan zwarte kozijnen, zwarte houten jaloezieën of zwarte details zoals poten en handgrepen. Blijkbaar kiezen we massaal voor deze trend. Iedereen wil ineens contrasten in huis. Donkere kleuren zijn weer helemaal in. Een trendy interieur heeft toch minimaal één donkere of zelfs zwarte muur. In deze blog vertel ik je meer over de trend die ik als “stoer wonen” betitel. Met natuurlijk tips om zelf deze trend in huis toe te passen.

Industrieel met zwart. (Superkeukens)

De stoere woonstijl

De witte interieurs verdwijnen steeds meer naar de achtergrond. We willen intens, opvallend en stoer. En daar horen contrasten bij. Momenteel worden allerlei woonstijlen gecombineerd met de woonstijl Zwart-Wit.
Deze trend is dus afkomstig van de woonstijl Zwart-wit. Het gebruik van contrasten geeft een stoere, soms industriële uitstraling. Met zwart maak je echt een statement en dat ik blijkbaar wat we willen op het moment.

Zwart in de basis. (Laminaatoutlet.nl)

Zwart in de basis

Je kunt deze trend op allerlei manieren toepassen. En zo minimalistisch of uitgesproken als je zelf wilt. Maak je graag indruk, kies dan voor zwart in de basis. Denk daarbij aan een zwarte muur, verf of behang of een zwarte vloer.

Zwart/antraciet behang. (Links: VTwonen; rechts: Graham&Brown)

Meubelen

Is een zwarte vloer of muur iets te intens? Wellicht past een donkere bank voor een lichte muur beter bij je. Of schilder de wandkast in een zwarte of donkere kleur.

Links: Zwarte hoekbank. (Goossens) Rechts: Zwarte buffetkast. (Rofra Home)

Details en accessoires

Gaat jouw voorkeur uit naar een licht interieur en wil je iets meer pit toevoegen? Pas dan zwart toe in de details en de accessoires. Denk daarbij aan:

  • Zwarte pootjes onder de bank of stoelen.
  • Zwarte woonaccessoires.
  • Lampen met zwarte details.
  • Zwarte handgrepen aan de kast.
  • Zwarte deurklinken.
  • Of zwarte potten voor kamerplanten.

Zwarte details in de zithoek. (Max wonen)

Zwart lijnenspel

Als laatste zien we ook veel zwarte lijnen in de woonkamers. Vooral de zwarte kozijnen zijn enorm populair. Dat kan zowel bij ramen als bij deuren toegepast worden. Vaak in combinatie met glazen deuren. Ook zwarte houten jaloezieën zijn erg geliefd.

Zwarte kozijnen en jaloezieën. (Links: Thuisin.nl; rechts: 247raamdecoratie.nl)

Tips

  • Combineer zwart met goud en glas. Stijlvol en stoer tegelijk.
  • Lampen met rookglas (zwart/grijs getint glas) zijn een aanrader.
  • Kies voor een zwart vloerkleed bij de zithoek. Zorg wel dat het kleed groot genoeg is. De zitmeubelen zouden minimaal met een hoek of poot op het kleed moeten staan, anders lijkt het kleed al snel te klein.

Links: Zwart vloerkleed. (Gamma) Rechts: Hanglamp rookglas. (Karwei)

Wil je graag persoonlijk advies bij de aanpassingen van jouw interieur? Klik hier.
Of lees meer over woontrends op de blog.

Woontrend Zwart Zwart-wit Woonkamer

Andere interessante blogs voor jou