Tiny House Stijl

Een aantal jaren geleden is de Tiny House trend uit Amerika hierheen gevlogen. Een Tiny house is een complete woning van maximaal 28m2. De trend is ontstaan vanuit de behoefte naar een goedkopere woonvorm als gevolg van de crisis. Ondanks dat Tiny houses in Nederland nog niet onder de officiële woningen vallen, kan een Tiny house toch een inspiratiebron vormen als leefstijl.

Voordelen van een Tiny house

Wonen in een kleine woning, heeft veel voordelen. Door de beperkte ruimte, kun je minder spullen kwijt. Minder spullen is minder uitgave. Je hebt alleen het hoognodige. Bovendien heb je minder energie nodig om een klein huis te verwarmen. En als laatste zijn er voor de bouw van de woning minder materialen nodig. Deze kenmerken zorgen voor een kleinere ecologische voetafdruk. Uiteindelijk is wonen in een Tiny house beter voor het milieu.
Los van alle materiële zaken hebben Tiny houses ook andere voordelen. Minder schoonmaken en onderhouden, minder opruimen, minder uitgave. Deze woonvorm levert ook minder stress op. Je hoeft minder en houdt daardoor tijd over voor andere dingen.

Interieur van een Tiny House

Door de beperkte ruimte vraagt een Tiny House om slimme woonoplossingen. Denk aan opklaptafels, een bed in de nok van het huis en ieder hoekje wordt benut als opslagplek. Qua materialen en kleuren sluit het interieur aan op het duurzame thema. Eerlijke producten, vooral hout, en natuurlijke kleuren. Lichte kleuren doen het veelal goed, omdat licht en ruimte beperkt zijn bij een klein woonoppervlak. De Scandinavische woonstijl is een prima stijl voor een Tiny House.

Sfeerimpressie Tiny House

In een normale woning kun je ook de sfeer en leefwijze van een Tiny House hanteren. Begin met het opruimen van de woning (Lees deze blog voor opruimtips). Breng overbodige spullen naar de kringloop. Een licht en overzichtelijk interieur geeft rust. Gebruik natuurlijke materialen en lichte kleuren. De onderstaande sfeerimpressie geeft de Tiny House sfeer weer.

Sfeerimpressie Tiny House stijl.

Items van de sfeerimpressie:

  • Multiplex kastenwand
  • Bank: Zitmaxx Wonen
  • Stoel: Ambivalenz FLÄPPS folding chair
  • Hanglamp: Houtspul
  • Ronde tafel: Arpdesign
  • Schapenvacht: Ikea

Vind meer wooninspiratie op de blog.
Liever persoonlijk advies afgestemd op jouw wensen? Bekijk de mogelijkheden en tarieven.

Tiny House Wit wonen Scandinavisch Sfeerimpressie

Andere interessante blogs voor jou