Trendkleuren voorjaar 2019

De periode met witte en grijze interieurs laten we steeds verder achter ons. In 2019 mochten we kennis maken met diepe groene kleuren en warme avontuurlijke kleuren. Dit voorjaar mixen we deze kleuren tot een opvallende sprekende kleurencombinatie. Contrasten en kleuren zijn de sleutelwoorden voor deze kleurentrend. In deze blog laat ik je graag de kleuren van het voorjaar 2019 zien.

Trendkleuren voorjaar 2019.

Warme kleuren

Alle kleuren hebben komend seizoen een warme ondertoon. Blauw een koele kleur? Nee, dat hoeft niet altijd. Hoe meer gele tonen er in een blauwe kleur zitten, hoe warmer de kleur. In de bovenstaande foto staan de trendkleuren van dit voorjaar weergegeven. De kleursamples zijn afkomstig van Fairf.

Kleurnamen

In de onderstaande afbeelding staan de namen van de trendkleuren van Fairf weergegeven. Kies je liever zelf kleuren van een ander verfmerk? Let dan op de volgende dingen:

  • Warme en donkere kleuren groen en/of blauw.
  • Donkere (oker)gele kleur. Met een knipoog naar goudkleur.
  • Zachte (oud)roze tinten.
  • Warme wittint met gele of roze ondertoon.

Fairf kleurnamen.

Kleuren toepassen

De manier waarop je de kleuren toepast heeft natuurlijk alles met jouw eigen voorkeur en de ruimte te maken. Als basis kun je één donker blauwe of groene muur kiezen. Uiteraard kun je ook een behang kiezen met vergelijkbare kleur. Combineer deze kleur met de warm witte en donker gele kleur op een andere muur. Zijn de donkere kleuren iets te intens voor jou? Gebruik deze kleuren dan als basis voor een meubelstuk. Dit kan de bank zijn, een fauteuil of een wandkast.
De roze tinten komen vooral terug in de details. Denk daarbij aan accessoires, zoals kussens, bloemen, accentkleuren in het vloerkleed of de wanddecoratie. Ook leuk: kies verschillende eetkamerstoelen, waarbij je de verschillende trendkleuren combineert.

Ben je ook toe aan wat meer kleur in jouw interieur? Of houd je meer van lichte interieurs? Wat je smaak ook is, Woonstijladvies helpt je met het creëren van jouw droominterieur. Bekijk hier de mogelijkheden en tarieven.

Lees meer over de woontrend van het voorjaar van 2019.
Vind meer wooninspiratie op de blog.

Woontrend 2019 Kleuradvies Trends Trendkleuren

Andere interessante blogs voor jou