Trendy behang met geometrische print

Ieder trendy interieur heeft inmiddels een behang tegen de muur. Dat kan een gehele wand zijn of misschien wel een stukje wand met een fotobehang als grote wanddecoratie en eyecatcher van de ruimte. De laatste tijd zien we ook opvallend veel geometrische vormen als basis voor een behangprint. Mocht je je afvragen wat geometrische vormen precies zijn, dat zijn (wiskundige) figuren die we simpelweg kennen als de cirkel, driehoek, rechthoek, vierkant, vijfhoek (pentagon) of zeshoek (hexagon). Wellicht moet je bij geometrische prints, direct aan een modern interieur denken, maar dat hoeft niet altijd waar te zijn. In deze blog laat ik je de leukste behangprints zie met geometrische vormen als basis.

3D behang. (Verkrijgbaar bij Karwei)

3D behang

Laten we maar meteen beginnen met het meeste heftige behang. Bovenstaande afbeeldingen laten twee behangsoorten zien met beide een print met 3D effect. Het behang is gewoon vlak, de print geeft het 3D effect.
Vooral het behang uit de linker afbeelding kan erg heftig zijn. Met dit behang maak je echt een statement. Leuk voor een rustig, modern en licht interieur, dat naast dit behang vrij weinig meer nodig heeft. Misschien alleen nog een beetje kleur in de accessoires.
Het rechter behang oogt iets rustiger door het kleurgebruik. Het 3D effect is minder heftig. De kleur daarentegen is intenser. Een ideaal behang voor een stijlvol en sfeervol interieur.

Klassiek of Romantisch, zelfs met een geometrische print. (Verkrijgbaar bij Karwei)

Klassiek of Romantisch

Dat een behang met geometrische print niet direct modern hoeft te zijn, bewijzen de bovenstaande afbeeldingen. Beide behangsoorten geven een warm, stijlvol, klassiek en wellicht zelfs een tikkeltje romantisch effect. Ideaal dus voor het minder strakke interieur.

Wit behang

Liever een licht interieur met een minder opvallende print? De onderstaande behangsoorten kunnen prima toegepast worden in een licht en overzichtelijk interieur. Bij het linker behang is één kleur gebruikt. Een fijn reliëf in het behang zorgt voor de “wieber”-structuur. Het rechter behang heeft een onderbroken donkere lijn. Een heel leuk behang voor de keuken, tienerkamer of werkkamer.

Liever een licht geometrisch behang? (Verkrijgbaar bij Karwei)

Geometrisch behang voor de kleurrijke of natuurlijke woonstijl. (Verkrijgbaar bij Karwei)

Kleurrijk of natuurlijk

Zelfs met een kleurrijke of natuurlijke woonstijl kun je prima gebruik maken van een geometrische print. Het okergele behang kan goed als accentkleur gebruikt worden. Laat deze kleur terugkomen in de aankleding en accessoires zoals kussens, kaarsen, plaids, vaasjes of misschien een stukje in het vloerkleed en je bent klaar. Deze kleur staat sowieso goed bij wit, grijs en zwart.
Het rechter behang heeft een natuurlijke rotan print. Goed te combineren met houten meubelen en bruine kleuren. Zelfs met een rustige en natuurlijke woonstijl kun je deze print prima toepassen.

Trendbehang Tip

Ga je echt voor een trendy behang? Dan kies je voor een behang met gouden, messing of róse gouden kleur. Natuurlijk niet heel het behang, maar gewoon een fijn lijntje in de vorm van een geometrische print. Het onderstaande behang is daar een goed voorbeeld van en mijn favoriet in deze categorie. Het lichte behang heeft een fijne goudkleurige lijn in verschillende vormen. Het patroon herhaalt zich, maar is zeker niet overdadig. Een prima behang voor een lange wand. Combineer dit behang zoals op de foto met zwart, wit, rotan, goud en een accentkleur zoals geel.

Trendy behang met goudkleurige geometrische print. (Verkrijgbaar bij Karwei)

Toe aan een nieuw interieur met of zonder behang? Voor persoonlijk en passend advies ben je bij Woonstijladvies op de juiste plek. Bekijk de mogelijkheden. Ook voor online advies!

Vind meer leuke woonideeën, trends en inspiratie op de blog.
Bekijk ook eens de doe-het-zelf pagina’s om direct zelf met jouw interieur aan de slag te gaan.

Al het behang afgebeeld in deze blog is te koop bij Karwei.

Behang Wooninspiratie Woontrend Interieuradvies DIY

Andere interessante blogs voor jou