Trendy keukens van dit moment

Momenteel oriënteren we ons in de keukenwereld. Onze huidige Ikea keuken is toe aan enige vernieuwing. Vandaar dat ik volop in de keukeninspiratie ben gedoken. De mooiste en populairste keukens van dit moment heb ik voor je uitgezocht en vind je terug in deze blog.

De trends

Dat Natuurlijk en Industrieel wonen de trends van dit moment zijn, zien we ook terug in de keuken. Vooral veel hout. Moesten we tien jaar geleden niet denken aan keukendeurtjes met een houtdessin, tegenwoordig worden ze weer verkocht als warme boordjes. Met name de lichte naturel kleuren zijn populair.
De tegenhanger is de zwarte kleur. Momenteel worden veel zwarte keukens gekocht of huidige lichte keukens worden zwart geschilderd. Gecombineerd met beton en RVS krijg je de echte stoere en industriële uitstraling.
Dat de witte keuken nooit zal verdwijnen is ook een feit. Daarom worden ook lichte keukens veelvuldig gecombineerd met deze trends.

Hout

Hout, wit en licht grijs. Een moderne, natuurlijke en frisse combinatie voor een keuken van nu. Dit is zeker een uitgesproken keuze. Echter heeft deze keuken dankzij de lichte kleuren, toch een ruimtelijk effect. Het enige nadeel van deze keuken vind ik persoonlijk de afweging: “Hoe leuk vind je dit over 10 jaar?”

Hout, wit en licht grijs, een trendy lichte keuken. (Keuken Bellmer van Superkeukens)

Zwart

De onderstaande stoere zwarte keuken met baksteenmuur geeft een industriële uitstraling. Deze keuken heeft een grijs blad. Een stoer houten blad kan ook bij de zwarte deuren. Kies voor mat zwart. Kies je voor hoogglans, dan heb je een Modern Design effect.

Keuken met matte zwarte deuren. (Keuken Breitner Ebony van Superkeukens)

Betonlook

Heb je liever een lichte stoere en moderne keuken? Dan is de betonlook misschien iets voor jou. De keuken in de onderstaande afbeelding is licht en daardoor ruimtelijk. De kastdeurtjes hebben een betonprint, waardoor de keuken alles behalve saai is. Persoonlijk zou ik niet voor de zoete roze muurkleur kiezen. Misschien een blauwe of groene kleur. Dat past meer bij de trends van dit moment en deze stoere keuken.

Stoer en licht met deze betonlook. (Keuken Rodez Trent van Superkeukens)

Wit

Voor de liefhebbers van de Landelijke of Romantische look in een modern jasje, is er ook voldoende keus. De onderstaande keuken heeft zeker een sfeervol en wellicht authentiek effect, in een uitvoering van dit moment. Strakkere deurtjes en een stoer grijs aanrechtblad.

Licht Landelijk en sfeervol. (Keuken Casali van Superkeukens)

Stijlenmix

Voor wie de keuken liever rustig houdt en toch mee wil met de trends, zijn er de combinatie keukens. Keukens waarbij de verschillende hierboven besproken trends worden toegepast in één ontwerp. Klinkt als een ratatouille, maar de ontwerpen zijn verrassend aantrekkelijk als je het mij vraagt.

Donker, hout, en wit. (Keuken Tartini van Superkeukens)

Hout, grijs en wit. (Keuken Wallace Benson van Superkeukens)

Tips van de stylist

  • Bovenkastjes zijn niet helemaal van deze tijd, volgens de keukenverkopers. Liever verkopen ze één grote kastenwand met apparatuur en een ruim aanrechtblad zonder bovenkasten, zoals we zagen in de laatste twee foto’s. Maar raad eens, niet iedere keuken is ruim genoeg voor zo’n opstelling. Wil jij toch graag bovenkasten? Laat je dan niet van de wijs brengen. Het is jouw keuken. Jij moet er de komende tien/twintig jaar mee doen. Jij kiest!
  • Laat het budget geen nieuwe keuken toe? Is de basis van jouw keuken nog prima? Misschien is het verven van de keukendeurtjes een optie. Bij massief houten deuren is dat uiteraard makkelijk. Heb je keukendeuren met een folie? Onder de folie zit een MDF deur die zich prima laat schuren en schilderen. En de folie laat zich ook goed verwijderen. Op deze manier creëer je een nieuwe look voor een klein budget.
  • Tegels in de keuken kunnen nog prima, maar tegenwoordig hoeft het niet meer. Met speciale reinigbare verf veeg je alle vetspetters zo van de muur, zonder lelijke vlekken. Informeer hier na bij de bouwmarkt of speciaalzaak. Het voordeel van een verf, is dat je eenvoudig de muurkleur verandert dat direct weer voor een andere uitstraling van de keuken zorgt.
  • Voor advies bij de keuze van je keuken kun je natuurlijk naar de speciaalzaak. Ook een onafhankelijk iemand, zoals een interieurstylist, kan je helpen bij de keuze voor de stijl en indeling van de keuken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Kijk ook eens op de gratis doe-het-zelf pagina’s.
Vind meer wooninspiratie op de blog.

Keuken Inspiratie Trends Kleuradvies

Andere interessante blogs voor jou