Trendy wanddecoraties

Wanddecoraties zijn van alle tijden. Honderden jaren geleden werden voornamelijk schilderijen, behang en wandkleden gebruikt om de muren aan te kleden. Behang werd met de hand gemaakt en geschilderd. Net als de schilderijen, waar uren werk in zat. En ook wandkleden werden met de hand geknoopt. Wanddecoraties waren toen alleen beschikbaar tegen hoge prijzen. Tegenwoordig is dat gelukkig anders en hebben we volop keus. In deze blog laat ik je graag de wanddecoratie trends van dit moment zien!

Schilderijen

De eerste die ik wil bespreken is meteen de meest authentieke. Uiteraard in een nieuw jasje. Schilderijen kunnen tegenwoordig in veelvoud geproduceerd worden, waardoor deze wanddecoratie voor iedereen toegankelijk is. De schilderijentrend van dit moment zijn de afbeeldingen van Hollands Meesters (Schilders uit de Nederlandse geschiedenis). Dit kan een print zijn op een canvas, plexiglas, doek, behang, glas of geborsteld aluminium. Wij kozen voor een uitsnede van “De Nachtwacht”, op geborsteld aluminium (Zie onderstaande foto). Voor meer informatie en inspiratie over Hollandse Meesters aan de muur, klik hier.

Een uitsnede van “De Nachtwacht” van Rembrandt van Rijn op geborsteld aluminium.

Borden

Vorig jaar was dit al een enorme hype. En nu zien we ze nog steeds: borden aan de muur. Prachtige decoratieve borden in groepjes bevestigd aan de muur. Je kunt variëren met kleuren, vormen, formaat of afbeeldingen. Zorg in ieder geval wel voor enige overeenkomst om geen ratatouille te veroorzaken. Een beetje eenheid is wenselijk. De onderstaande borden passen wat betreft kleuren en stijl uitstekend bij elkaar. Bekijk meer wandborden op deze blog.

Borden aan de muur.

Lijntjes slinger

Deze decoratie vorm is niet nieuw, maar wel in deze toepassing. Voorheen werden slingers en vlaggenlijnen opgehangen als er iets gevierd werd. Tegenwoordig dienen ze ook als wanddecoratie. Korte stukjes slinger met lintjes of vlaggetjes tegen de muur geven direct sfeer en gezelligheid aan een kamer. De kleuren van de slinger stem je af op de overige kleuren in het interieur en je hebt een prachtige decoratie voor aan de wand. De onderstaande lintjeslijn is gemaakt van een dik en stevig stuk touw met daaromheen verschillende kleuren lintjes. De kleuren die wij kozen komen terug in onze zithoek.

Lintjeslijn als permanente wanddecoratie.

Wandhangers

De trend van dit moment zijn wandhangers! Dit kunnen macramé wandkleden of hangers zijn. En ook grote ringen met textiel, wol of gras. Gevlochten, geknoopt of gewoon los. Het kan allemaal. In deze blog lees je er meer over. De onderstaande wandhanger is mijn doe-het-zelf project.

Wandhanger met metalen ring.

Weet jij al wat jouw favoriete woonstijl is? Doe de gratis woonstijltest.
Wil je meer lezen over wanddecoraties? Klik op de onderstaande tag “wanddecoratie”. Of klik hier.

Wanddecoratie

Andere interessante blogs voor jou