Inspiratie voor tuin en tuintegels

Oké, ik weet dat grijs een moderne kleur is, maar waarom heeft 95% van de Nederlanders grijze tuintegels? Is dat nou echt zo mooi? Houden we niet allemaal van die prachtige Mediterraanse, Aziatische of Zuid-Amerikaanse tuinen? Hebben die tuinen grijze tegels? Nee, waarom wij dan wel?

We willen geen ouderwets bruin meer, we willen modern grijs

Waarom grijs?

Stiekem weten we het antwoord wel. Grijs is een moderne kleur. Zo’n 30 jaar geleden was alles bruin (interieur, schilderwerk, tegels). Tegenwoordig is de basis wit met grijs. Veel moderner, veel strakker. En die trend zien we ook in onze tuinen. Bij de meeste tegelleveranciers is het overgrote deel van de tegels grijs. Een grijze basis voor je tuin geeft allerlei kleurcombinatie mogelijkheden. Prima toch. En zeker in combinatie met groene planten is grijs erg leuk. Graag wil ik je laten zien dan er meer opties zijn.

Links: VT wonen tuintegel, grijs met wit; rechts: standaard grijze tuintegel 60x60

Geen grijze basis te bekennen in de buitenlandse tuinen

Zo kan het ook

Bekijk de bovenstaande prachtige vakantiebestemmingen. Zie jij een grijze basis? Nee. Zo kan het dus ook. Denk aan lichtere en warme kleuren. Tegels met kleurtinten als wit, geel, oranje en rood. De onderstaande tegels sluiten goed aan bij een niet-grijze tuin.

Foto’s afkomstig van Shoehuijs.nl en KPS delft (rechtsonder)

Tips

  • Laat je eens inspireren door jouw favoriete vakantiebestemming. Hoe ziet het er uit? Welke kleuren worden daar gebruikt? Hoe kun jij die in jouw tuin terug laten komen?
  • Ga eens naar een grote winkel met veel showtuinen en tegels. De kleuren op afbeeldingen komen minder goed over dan de kleuren in het echt. Tip: KPS Delft.

Lees meer gratis woonadviezen.

Tuin Tuininspiratie Kleuren Tegels Mediterraans

Andere interessante blogs voor jou