Tuintrend 2018

Wat een prachtige lente! En wat een geweldige dagen hebben we al gehad dit jaar. Er zijn genoeg gelegenheden geweest om al heerlijk buiten te vertoeven. En mocht je de trotse eigenaar zijn van een tuin, dan heb je al volop buiten kunnen zitten. Wellicht heb je opgemerkt dat je helemaal tevreden bent met de tuin of dat er nog wat moet gebeuren. Hoe dan ook… er is altijd tijd en ruimte voor inspiratie voor de tuin.

Tuinontwerp VT wonen.

Tuinkleuren

De afgelopen jaren zagen we veel blauwe, mint en turkoois kleuren. Langzaam vindt er een verschuiving plaats in de kleurencirkel en gaan we meer richting de groene kleuren. 2018 is echt het jaar van de kleur groen. Zowel binnen als buiten. Dus ook in de tuin zien we veel groen. Niet alleen in de beplanting, ook in de meubelen en aankleding.

Tuinkleuren 2018.

Meubelen

Kwantum is één van de woonwinkels die dit jaar een palletkussen in de collectie heeft opgenomen. Helemaal van nu en de kleur past volledig bij de tuintrend van 2018. Hartman heeft altijd een solide tuinmeubellijn en past ook dit jaar de binnentrend toe in hun collectie. Tuinset Sophie in Teak met Misty Grey stoelen past helemaal in een moderne tuin. De ronde tafelvorm is speels en ook praktisch voor de kleine tuin.

Kwantum palletkussen, Hartman tuinset Sophie.

Bloemen

We zijn dol op de wildboeketten voor in huis, van onder andere Bloomon. En die trend kunnen we buiten ook terug laten komen. Met de bloemzaadjes van Happy seeds creëer je veel kleur in de tuin. Met een kleurrijke bloementuin help je ook de bijen, die met uitsterven bedreigd worden.

Kleurrijke bloemen voor binnen en buiten.

Tips

Dit jaar is ook de tafelklem in beeld gekomen. Een metalen constructie die je op de zijkanten van de tafel kunt klemmen, waardoor een soort roede boven de tafel ontstaan. Erg leuk om decoratie, plantjes of verlichting aan op de te hangen.
Mocht je nog een hoekje over hebben in de tuin, dan is een hangmat toch een ultieme blikvanger en relaxplaats. Wat mij betreft de tip voor 2018!

Tafelklem Toon van Deens, Hangmat van Urbans and Indians.

Lees meer over tuin- en interieurtrends op de blog. Woonstijladvies ontwerpt ook tuinen. Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend gesprek.

Tuin inspiratie Trends 2018 Groen

Andere interessante blogs voor jou