Het TV meubel

Het TV meubel is het ondergeschoven kindje van de zithoek. Heb je net veel geld uitgegeven aan de zitmeubelen, heb je ook nog een TV meubel nodig. Het is niet voor niets dat er in veel Nederlandse woonkamers een Besta TV meubel staat (Ikea). Dit basismodel van Ikea is eenvoudig aan te passen aan het interieur en vriendelijk voor de portemonnee. Dat het ook anders kan laat ik je in deze blog zien.

Waarom hebben we een TV meubel?

In de periode dat televisies nog niet plat waren, was een TV meubel onmisbaar. Dat grote logge ding van vroeger kon je onmogelijk aan de muur hangen. Bovendien kon je in het meubel een videorecorder en videobanden opbergen. Later werd daar een dvd-speler bovenop geplaatst. Inmiddels heeft iedereen een flatscreen televisie. Videobanden worden niet meer gemaakt en DVD’s worden met de komst van digitale aanbieders als Netflix, ook minder frequent gebruikt. Wat we nog wel hebben is dus de platte televisie (die je ook prima kunt ophangen), een versterker en een digitale ontvanger.

Een TV meubel lijkt dus niet altijd noodzakelijk. Heb jij een moderne woonstijl? Misschien is een TV wand wat voor jou. Bekijk deze blog.

Moderne TV wand voor de moderne woonstijl.

Of toch een modern TV meubel? (Bron: 4uDesigned.nl)

Functies

In de tijd van de grote televisies waren de meubelen diep en smal. Tegenwoordig hebben we minder ruimte nodig, maar lijken de TV meubelen groter te worden. Blijkbaar gaan TV meubelen ook decoratieve en opbergfuncties vervullen. Ondertussen zien we ook steeds minder dressoirs in de woonkamer. Wellicht maakt het dressoir plaats voor een groter TV meubel en de wandkast. Het goede nieuws is dat je geen TV meubel én dressoir hoeft te kopen. Besteed dat geld liever aan één goed TV meubel.

Hout met metaal. (Bron: Firma hout & staal)

Stoer en robuust hout, gecombineerd met zwart. (Bron: Robuuste tafels)

Geen setjes meer

Vermijd de meubelsetjes. Koop alsjeblieft geen TV meubel van dezelfde lijn als de salontafel, dressoir of wandkast. Setjes zijn niet meer van deze tijd. Een interieur met een setje ziet er uit als een saaie showroom. Je kunt vast wel iets beters verzinnen. Lukt dat niet? Ik help je graag bij de juiste keuze voor jouw droominterieur.

Unieke TV meubels. Setjes zijn niet meer van deze tijd. (Bron: 4uDesigned.nl)

Tips

  • Zorg dat de versterker en de digitale ontvanger niet achter een deurtje staan. Anders moet je altijd een deurtje open zetten als je TV kijkt, bovendien kan de warmte van de apparatuur niet weg uit een gesloten kast.
  • Werk de kabels weg. Niets zo storend en slordig als stekkerdozen en losse kabels. Gebruik kabelgootjes of zet er iets voor, zolang je maar geen kabels ziet.
  • Als je handig bent is zelfbouw altijd een leuke en goedkope optie voor een uniek TV meubel.
  • Pinterest staan vol met prachtige zelfbouw TV meubelen. Of zoek eens op “Ikea Besta Hack” voor leuke ideeën.
  • Wil je meer dan een TV meubel? Een compleet wandmeubel met verschillende wandkasten en planken kan natuurlijk ook.

Avontuurlijke wandkast met TV meubel. (Aliexpress)

Lees meer inspirerende blogs en leuke interieurtips op de blog.

Woonkamer Zithoek TV wand TV meubel Wooninspiratie Ikea DIY doe-het-zelf Meubelen

Andere interessante blogs voor jou