Houten wandpaneel als wanddecoratie

Gisteren schreef ik een blog over wandafwerking. Als je een bijzondere wandafwerking hebt, dan heb je geen wanddecoratie nodig. Niet iedereen geeft hier de voorkeur aan. De meeste van ons zijn nog steeds opzoek naar een unieke wanddecoratie. Naast fotolijsten, canvassen en schilderijen, kun je ook andere vormen van wanddecoratie toepassen, zoals houtenpanelen. Daar wil ik vandaag graag wat over vertellen.

Paneel van houtsnijwerk als wanddecoratie (Bron: Simply-pure.com)

Woonstijlen

Houtsnijwerk is van alle tijden en in veel culturen op verschillende manieren toegepast. Met behulp van gereedschap wordt het hout in een bepaald patroon of vorm gesneden. De houtenpanelen die wij graag als wanddecoratie toepassen, vinden hun oorsprong vooral in Aziatische landen. Vandaar dat deze vorm van wanddecoratie uitstekend past bij de Avontuurlijke woonstijl. Maar ook een Natuurlijke, Landelijke, Klassieke of Romantische woonstijl kunnen gedecoreerd worden met deze panelen.

Waar ophangen?

Een wandpaneel is een echte eyecatcher voor de ruimte. Deze verdient dan ook een opvallend plekje. Denk aan plaatsen als: boven de bank, boven het bed, aan het hoofdeinde van de tafel, boven een dressoir of sidetable. Uiteraard kunnen houtenpanelen ook prima staan. Bijvoorbeeld op een sidetable of dressoir. Is het paneel groot genoeg? Dan kan het paneel zelfs op de grond staan zoals in de onderstaande foto.

Wandpanelen kunnen ook prima op de grond staan (Bron: Simply-pure.com)

Waar te koop?

Uiteraard zijn er speciaalzaken en webshops voor dit soort wanddecoraties. Simply-pure.com is er daar één van. Hier vind je een product speciaal op maat en kleur. Maar ook in woonwinkels zoals Nano interieur of Rofra Home, kun je dit soort decoraties vinden.

Ook bij de woonstijl Wit wonen kun je een houten wandpaneel toepassen (Bron: Simply-pure.com)

Budget tip

Voor echt houtsnijwerk kun je aardig in de buidel tasten, maar dan heb je ook wat. Is jouw budget minder toereikend? Let dan op het tijdelijke assortiment bij de goedkopere woonwinkels, zoals Kwantum en Action. Hier vind je geregeld alternatieve die je eventueel zelf op kleur kunt spuiten.

Zwart gespoten kleinere houten panelen afkomstig van Kwantum.

Bekijk meer wanddecoratie ideeën.

Of lees verder op de blog.

Wanddecoratie DIY ideeën inspiratie Woonstijlen Woonkamer

Andere interessante blogs voor jou