Van ontwerp naar eindresultaat

Om een mooi eindresultaat te krijgen is het van belang een plan te hebben. Wat wil je graag? Wat is daarvoor nodig? En hoe ga je dat doen? Voor de slaapkamer van onze zoon (2,5 jaar) maakte ik een ontwerp. Bekijk hier de blog over het ontwerp. Gaande weg bleek dat mijn ontwerp niet helemaal uitvoerbaar was, omdat ik het bed niet voor een leuke prijs kon krijgen. Ik maak veel dingen zelf, maar om een goed en stevig bed te maken, heb ik dit keer even voor de makkelijke weg gekozen, namelijk een bed kopen ;). In deze blog vertel ik hoe ik te werk ben gegaan.

Het oorspronkelijke ontwerp.

De kleuren

Één muur was al licht groen (kleur “Tevreden” van Praxis). Twee andere muren verfde ik dezelfde kleur. De laatste muur moest donkerder groen worden. Ik koos voor een warme kleur groen, een echte jungle/safari groen. Kleurnummer: J0.50.40. De kozijnen, deur en radiator heb ik in de kleur RAL 9010 gelakt. Een warme witte tint.

Vier groene wanden voor deze kinderkamer.

Het bed

Het bed was een klein probleem. Althans, het huisjes bed dat ik voor ogen had bij het ontwerp. Ik wilde graag een knusse sfeer creëren met een huisjes bed in combinatie met een klamboe. Een mooie setting voor een safarikamer. Het bed dat ik had gekozen, was niet meer leverbaar. Andere betaalbare bedden moest ik ombouwen, met de vraag of ik het gewenste effect zou creëren. Of het bed moest op maat gemaakt worden, maar dat zou weer meer gaan kosten. Na een week lang zoeken naar het juiste bed, kwam ik bed Gillian tegen van Leenbakker. Een MDF tentbed in de kleur kiezelrgijs. Het perfecte bed voor de Safarikamer en de sfeer die ik voor ogen had. Behalve de grijze kleur. Maar dat kun je eenvoudig aanpassen.

Bed Gillian van Leenbakker.

Tussen al mijn kleurwaaiers en kleurstalen zocht ik naar de perfecte kleur, passend bij de groene muren en het safarithema. En toen viel mijn oog op één kleurenstaal… de kleurstaal van Spiced Honey. Ja, de Flexa kleur van het jaar 2019. Ga ik hem dan toch gebruiken? Yes, dit wordt hem. Dit wordt de kleur van het bed! Zo gezegd, zo gedaan.

Bed Gillian van grijs naar Spiced Honey.

Aangezien ik nog verf over had en ik de kleur van het wandbord te licht vond bij de muren, heb ik deze in dezelfde kleur geschilderd. Zowel het bed als het wandbord zijn in de kleur Spiced Honey geschilderd.

Bed en wandbord in Spiced Honey van Flexa.

Aankleding

Na het schuren, verven en lakken, hebben we de wanddecoratie opgehangen. Ook het rek en de ladekast zijn weer aan de muren bevestigd. Daarna heb ik de kamer helemaal schoon gemaakt. Alles weer stof vrij, lekker fris gedweild. Tijd om het bed op te maken en alles weer neer te zetten.

Het prachtige eindresultaat.

Ik heb nog een paar items op het oog om de slaapkamer verder af te maken.

Accessoires voor de safarislaapkamer.

Waar te koop?

  • Mand en bijzettafel: Kwantum
  • Kist: Xenos
  • Dekbedovertrek: Leenbakker

Inmiddels zijn de accessoires en het dekbedovertrek aangeschaft. Zie onderstaande foto.

De accessoires zijn inmiddels in huis.

Wat wordt mijn volgende project?

Goede vraag. Ik denk dat ik voorlopig even geniet van al mijn schilderwerken in en om het huis. De winterperiode is wellicht ook een heerlijke tijd om na te genieten van het afgelopen jaar. Maar eerlijk gezegd denk ik dat ik binnen no-time weer aan het ontwerpen, schilderen of timmeren ben. Houd deze blog of mijn social media Pinterest, Instagram, Twitter of Facebook in de gaten om op de hoogte te blijven van mijn klusactiviteiten.

Bekijk hier de blog over het ontwerp van deze safarikamer.
Hier vind je de voor en na foto’s van de kamer.
Bekijk je liever een andere blog? Klik dan hier.
Je kunt natuurlijk ook mijn hulp in schakelen voor persoonlijk advies.

Safari Slaapkamer Thema's Kinderkamer

Andere interessante blogs voor jou