Verschillende stoelen in de eethoek

De eethoek van nu bestaat niet meer uit een tafel met 4 of 6 dezelfde stoelen. Tegenwoordig willen we een speelse eethoek met verschillende eetkamerstoelen. Natuurlijk kun je niet lukraak wat stoelen bij elkaar zetten. Je kunt variëren met kleuren, vormen en materialen. Hoe je dat doet lees je in deze blog.

Variëren met kleuren, vormen en materialen bij de eethoek. (Bron: Woonexpress)

Waar staat de eethoek?

Om te bepalen welke variaties jij in jouw eethoek kunt toepassen, is het verstandig eerst te kijken naar de plaats waar de eethoek staat. Wat voor kleur zit er op de muur? Als de plaats kleurrijk is, kun je de kleuren in de eethoek rustig houden of overeen laten komen. Heb je weinig ruimte? Dan is het wellicht verstandig de eethoek luchtig en rustig te houden wat betreft kleuren en vormen. Is de plaats van de eethoek rustig en ruim? Dan kun je volop variëren in kleuren en vormen.

Basis kleurvariatie

Inmiddels zijn we al bekend met kleurvariatie bij de stoelen. Bekijk de onderstaande eethoeken als voorbeeld. Deze eethoeken hebben één type stoel, in verschillende kleuren. Dit maakt de eethoek net even speelser en vrolijker. Bovendien kun je op deze manier de accentkleuren van het interieur benadrukken.

Gekleurde stoelen bij de eethoek. (Bron links: Leenbakker; rechts: Zen-Lifestyle)

Variatie in vormen

Naast de variatie in kleur, kun je ook variëren met vormen. Zeker als de woonkamer al genoeg kleuren bevat of je juist geen kleur wilt, zijn vormen een goede keus. Bij eetkamerstoelen met variatie in vormen kies je voor één kleur en/of materiaal en zijn de vormen verschillend. In de onderstaande afbeeldingen is elke keer gekozen voor witte/off-white houten stoelen in verschillende vormen. Vooral bij een rustige woonstijl zoals Klassiek, Romantisch en Landelijk is dit een aanrader.

Dezelfde kleuren, andere vormen.

Afwisseling

Wil je echt iets stoers en iets van dit moment? Dan ga je voor compleet verschillende stoelen. Verschillende kleuren en vormen. Voorkom een allegaartje, door dezelfde stijl stoelen te gebruiken. Een Industriële of Kleurrijke woonstijl kunnen zo’n eethoek goed hebben.

Variatie in kleuren, materialen en vorm. (Bron: Woonexpress)

Tips

  • Vermijd combinaties met grote pompeuze en fragiele stoelen. Het evenwicht is dan weg. De stoelen moeten wel gelijkwaardig en vergelijkbaar zijn.
  • Ook met minimale verschillen kun je een speels effect creëren, zoals met de onderstaande stoelen van Kwantum.

Minimale variatie in vorm en kleur. (Bron: Kwantum)

Ben je op zoek naar een leuke eettafel voor een kleine woonkamer? Lees dan deze blog.
Vind meer wooninspiratie en ideeën op de blog.
Of heb je helemaal geen zin meer om alles zelf te doen en wil je nu echt hulp? Neem contact op, ik heb je graag en we maken samen jouw droominterieur!

Woonkamer Eettafel Eethoek Eetkamerstoelen Stoelen Wooninspiratie Kleuren Variatie Vormen

Andere interessante blogs voor jou