Vintage meubel opknappen

Er is niets zo leuk als een nieuw huis inrichten. Allemaal nieuwe spullen en nieuwe kleuren. Hoe compleet je een interieur ook kunt maken in een paar dagen of weken, uiteindelijk moet een interieur groeien. Want een nieuw interieur is leuk, maar niemand wil in een showroom wonen. Je kunt een interieur eigen maken door unieke stukken toe te voegen. Meubelen en decoraties met een verhaal. Accessoires die je meenam als souvenir van een geweldige reis. Spullen die je gekregen hebt. Of misschien zelfs meubelen en wanddecoratie die al jaren in de familie zijn en die je erft. Zo erfde wij een prachtige kabinetkast. Hoewel andere mensen nog een beetje sceptisch waren, zag ik het al helemaal voor me.

Oude kabinetkast met nieuwe kleur.

Vintage meubelen

Oude meubelen zijn vaak prachtige objecten om een interieur eigen te maken. Met het nodige schuur- en herstelwerk, gevolgd door de schilderskwast met een sprekende kleur, blaas je nieuw leven in een vintage meubel. Er zijn bedrijven die varen op dit concept. Uiteraard kun je dat ook zelf doen. Voor een klein bedrag koop je een oude kast op de rommelmarkt of marktplaats en je kunt aan de slag.

Firma zoethout knapt oude meubelen op en voorziet ze van een fris kleurtje.

De kabinetkast metamorfose

Voor de verhuizing en metamorfose is de kast gedeeltelijk uit elkaar gehaald. De kast was nog helemaal intact. Dus herstelwerkzaamheden waren niet noodzakelijk. Na het schuren en schoonmaken van de kast is hij eerst gegrond. Na het gronden heb ik de binnenkant van de kast geschilderd met RAL7012. De buitenkant van de kast is geschilderd met kleurnummer N0.20.30.

Kabinetkast voor en na.

Close-up van de kast.

Onze zithoek

Onze zithoek krijgt ineens meer body met deze prachtige kast. De muurkleur zit er nu drie jaar op. Persoonlijk vind ik de muurkleur te hard bij de kleur van de Rembrandt. Ik denk dat dat beter kan. Dus binnenkort zit er een andere kleur op de muur. Wordt vervolgd ;).

Onze zithoek met “nieuwe” kabinetkast.

De kast is onderdeel van de speelhoek en gedeeltelijk gevuld met speelgoed.

Vind meer wooninspiratie op de blog.
Of bekijk ook eens de doe-het-zelf pagina's voor meer informatie om zelf aan de slag te gaan.

Vintage Kasten doe-het-zelf DIY Metamorfose

Andere interessante blogs voor jou