Wanddecoratie-trend Hollandse Meesters

Nadat we een replica van “De Goudweger” hadden geërfd, ontketende zich een gehele wanddecoratie metamorfose in onze woonkamer. Alle Leenbakker canvassen werden resoluut vervangen voor Hollandse Meesters! Uiteraard replica’s maar dat doet niets af aan het eindresultaat.

Een replica van “De Goudweger” van Salomon Koninck aan onze schouw.

Hollandse Meesters

Hollandse Meesters zijn kunstenaars uit de vroege renaissance die een grote invloed hebben gehad op de Nederlandse kunstgeschiedenis. Een replica van een Hollandse Meester als wanddecoratie is een heuse trend. Nog nooit was het zo eenvoudig om een echt authentiek kunstwerk aan de muur te hangen. Via de website van het museum waar het oorspronkelijke schilderij hangt, kun je de afbeeldingen van het schilderij gratis downloaden. Daarna bestelde we de wanddecoratie zelf via Drukzo.nl. Bij een echt kunstwerk hoort natuurlijk een stijlvolle afwerking. Dat kan in de vorm van een lijst of een speciale ondergrond voor het schilderij. In de volgende alinea’s lees je waar wij voor kozen.

“De Nachtwacht” op geborsteld aluminium.

De Nachtwacht

Dit schilderij wat eigenlijk niet “De nachtwacht” heet, maar we wel onder deze naam kennen, is wellicht het bekendste Hollandse schilderij. Rembrandt van Rijn zette zijn laatste kwaststrepen op dit kunstwerk in 1642. Het immense origineel hangt in het Rijksmuseum in Amsterdam. Wij lieten de afbeelding in twee delen op geborsteld aluminium afdrukken. Door het aluminium krijgt het schilderij een moderne afwerking. Bovendien lijken de goudkleurige delen licht te geven, waardoor het haast tot leven lijkt te komen.

De eyecatcher van onze zithoek.

Meisje met de parel

“Het meisje met de parel” is net als het “Melkmeisje” een alom bekend schilderij van de Hollandse Meester Johannes Vermeer. Het anonieme vrouwelijke model op het schilderij is beeldschoon door haar eenvoud. Wij kozen voor een afdruk op plexiglas. Dit geeft, net al aluminium, een moderne uitstraling door de hoogglans afwerking.

“Het meisje met de parel” op plexiglas.

De muurkleur combineert uitstekend met de kleuren van het schilderij. Links naast het schilderij hangen onze antieke oosterse wandbordjes. Lees hier meer over de wandbordjes.

Overzicht van de werkplek met daarboven “Het meisje met de parel”.

Olieverf schilderij

Als je bezig gaat met kunst, duiken er ineens andere kunstwerken op. Zo ook een klein olieverf schilderij van mijn opa, dat ik in mijn jeugd al toebedeeld heb gekregen. Mijn opa was geen Hollandse Meester, maar wel een uitstekende hobby-kunstschilder. Hij schilderde voornamelijk landschappen met olieverf. De meeste schilderijen zijn ingelijst en hangen elders bij familieleden in huis. Sinds kort hebben wij het onderstaande schilderij een plekje gegeven. Geen Hollandse Meester, maar wel een origineel kunstwerk!

Olieverf schilderij van M. Marisael.

Wellicht vraag je je af wat we voor deze metamorfose hadden hangen aan wanddecoratie. Dat zie je op de onderstaande afbeeldingen.

Onze vorige wanddecoraties afkomstig van Leenbakker.

Lees hier de blog over “De Goudweger” aan onze schouw.
Ook advies nodig voor jouw woonkamer of wellicht slaapkamer? Bekijk wat ik voor jou kan betekenen of stuur direct een e-mail naar info@woonstijladvies.nl met jouw vraag.

Wanddecoratie Woonkamer Trends Aankleden

Andere interessante blogs voor jou