Warme witte kleuren van deze zomer

Het overgrote deel van de Nederlandse woonkamers heeft lichte of witte muren. Dat is natuurlijk niet voor niets. Lichte kleuren geven rust en maken een kamer ruimtelijk. Bovendien zijn ze uitstekend te combineren. Deze zomer zit je helemaal goed met lichte pasteltinten met een roze en oranje ondertoon. In de vorige blog liet ik je kennis maken met de zomertrend Summer Breeze. Naast de perzikroze accentkleuren, vormen lichte kleuren de basis bij deze stijl. In deze blog laat ik je graag de lichte basiskleuren zien die daarbij horen.

Wit versus wit

Veelal wordt er gekozen voor veilig wit. Standaard wit, warmwit (RAL9010) of soms beige wit (RAL9001). Eigenlijk is dat best zonde. Ik snap de veilige keus. Echter zij er veel wittinten verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een wittint te vinden is die bij jouw interieur past. Het kleine vleugje geel, oranje, roze, groen, blauw, grijs, etc, kunnen de puntjes op de i zijn om jouw interieur compleet te maken. Bij de bouwmarkt vind je verschillende witte kleurstalen. Neem een paar kleurstalen mee naar huis om ze daar te beoordelen.

Perzikrozewit

Deze zomer hebben de populaire wittinten een vleugje roze of oranje. Beter bekent als perzikroze. Omdat het gaat om een vleugje kleur in een wittint, ontstaat er een zachte en warme lichte kleur. In de onderstaande afbeelding laat ik wat kleurstalen zien die horen bij deze trendkleuren.

Kleurstalen zomerkleuren 2019.

Stalen op de foto, van links naar rechts:

  • Kleurstaal Histor nummer 96
  • Kleurstaal Flexa nummer 57 L
  • Kleurstaal Flexa D6.03.81
  • Kleurstaal Karwei IG PS-1070 (Onder)
  • Kleurstaal Karwei IG PS-1058 (Boven)

Het interieur

Met deze kleuren kun je natuurlijk alle kanten op, wat betreft meubelen. In de onderstaande impressie combineerde ik naturel kleuren, houtaccenten en stoer zwart. Het resultaat is een rustgevend, natuurlijk, modern en toch stoer interieur.

Interieurimpressie met de kleuren van dit moment.

Alle items van de bovenstaande impressie zijn verkrijgbaar bij Goossens Wonen.

Wil jij een interieurimpressie geheel volgens jouw wensen laten ontwerpen? Bekijk de mogelijkheden voor advies aan huis en online. En neem contact op!

Bekijk ook de zomertrend van dit moment!
Vind meer wooninspiratie en trends op de blog.

Kleuradvies Trends Trendkleuren Wit wonen Ibiza

Andere interessante blogs voor jou