Wat wordt jouw nieuwe bankkleur?

De meest gekozen bankkleur van dit moment is grijs of antraciet. Blijkbaar wil iedereen een grijze bank. Want bruin was toch oubollig… of niet? Nee, bruin is niet oubollig. Bruin is warm en sfeervol. Grijs is koeler en stoer. In principe heb ik gezegd wat ik wil zeggen, maar woorden zijn niet genoeg voor een goede beeldvorming. In deze blog wil ik jullie graag het verschil laten zien tussen een grijze en een bruine bank in hetzelfde interieur.

Woonstijlen

Aangezien er veel verschillende variaties zitten in verschillende tinten bruin en grijs, is het niet duidelijk te zeggen welke kleur het meeste geschikt is per woonstijl. Dat hangt af van de exacte stofkeuze en de kleurnuances in die stof. Daarnaast is de keuze voor de bankkleur ook afhankelijk van de vloer en het beoogde effect. Een witte of grijze vloerkleur met een grijze bank geeft een modern en strak effect. Wil je liever een sfeervol interieur, dan kun je bij een witte of grijze vloer beter een bruine bank kiezen.

Het natuurlijke interieur

Het eerste interieur dat ik wil tonen is een natuurlijk interieur met warme kleuren, gecombineerd met groen. De onderstaande interieurimpressies zijn identiek, behalve de bankkleur. De bruine bank geeft een warm en sfeervol effect. Wat mij betreft meer eenheid. De grijze bank geeft meer contrast, iets minder eenheid, maar wel een moderner effect. Er is geen goed of fout bij dit interieur. Wat is jouw favoriete combinatie?

Natuurlijk interieur met zachte kleuren en bruine bank.

Natuurlijk interieur met zachte kleuren en grijze bank.

Modern en stoer interieur

Het volgende interieur is moderner met koele kleuren en meer contrasten. Ook hier is het hele interieur identiek, behalve de bankkleur. Welke bankkleur heeft hier jouw voorkeur? Is dat dezelfde kleur als bij het vorige interieur?

Interieur met koele kleuren en bruine bank.

Interieur met koele kleuren en grijze bank.

De grijze of de bruine bank?

Het kan zijn dat je twee keer dezelfde bank hebt gekozen bij de bovenstaande impressies. Dan heb je waarschijnlijk een voorkeur voor warme of juist koele tinten. Heb je twee keer een verschillende bank gekozen, dan laat jij je leiden door het totaalplaatje. Voor jou maakt het niet uit wat de kleur van de bank is, als het totaalplaatje maar klopt.

Tips van de stylist

 • Ben je toe aan een nieuwe bank en twijfel je over de kleur? Bepaal of jij een type bent voor warme en sfeervolle kleuren, of juist gaat voor modern en koel.
 • Kies geen bankkleur aan de hand van een foto of een kleurstaal in de winkel bij kunstlicht. Bekijk de stof altijd bij daglicht. Is er geen daglicht in de winkel, loop dan met de kleurstalen naar de ramen, om een goede keuze te kunnen maken. Ik heb al vaker meegemaakt dat mensen een “bruine” bank kochten en deze bij levering grijs bleek te zijn of andersom. Enorm vervelend. Dat is echt het effect van het kunstlicht in de winkels.
 • Met een goed basisinterieur kun je alle kanten op. Maar hoe ziet zo'n basisinterieur er uit? Je leest er hier meer over.
 • Kom je niet uit je keuze voor de bankkleur? Stel je vraag online aan mij. Of maak een afspraak voor advies aan huis.

Items van de afbeeldingen:

De producten op de afbeeldingen zijn van de volgende merken:

 • Bank in grijs of bruin: Lucca van Goossens.
 • Gordijnen: Champagne kleur, Wehkamp. Taupe kleur, linnengordijnenshop.nl.
 • Planten: Fleurdirect.nl
 • Vloeren: Handyfloor, Marble Ivory en Pure Solid oak, PVC vloer.
 • Fauteuils: groen, Delta, van Jeha.nl. Blauw, Vivian, Eleonora.
 • Boomstam salontafel: Juar van Goossens.
 • Rechthoekige salontafel: Shelter Island, Riviera Maison.
 • Muurkleur: Early Dew en Denim Drift van Flexa.

Vind meer wooninspiratie op de blog.
Bekijk de mogelijkheden en tarieven voor interieuradvies aan huis of online.

Interieuradvies Wooninspiratie Bank Kleuradvies

Andere interessante blogs voor jou