Haal de stad in huis

Houd jij van een modern en stads leven? Dan is de woonstijl City wat voor jou. Deze woonstijl heeft dezelfde kenmerken als de stad: groots, modern, strak en kleurrijk. In deze blog laat ik je graag zien hoe jij de stad in huis kunt halen met deze fantastische woonstijl.

De kleuren van de stad

Uiteraard is niet iedere stad te vergelijken, maar over het algemeen is een stad modern en strak. De basiskleur in een stad is grijs. Denk aan de vele stoeptegels en het beton. Ondanks de grijze basis zijn er in de stad veel kleuren te ontdekken. Bij de woonstijl City is dat precies zo. De basis is grijs, van licht grijs tot antraciet of zelfs zwart. Kleuraccenten vind je in de primaire en secundaire kleuren, zoals: blauw, groen, geel, oranje, rood en paars. Ook knalkleuren zoals Fuchsia roze en turkoois zijn prima te combineren in deze woonstijl. Uiteraard kunnen ook zwart en wit toegevoegd worden.

Appartement in de stad. Neutrale basiskleuren met Lime en paarse accenten.

Materialen

De materialen die te vinden zijn in deze stijl lopen uiteen van hoogglans glimmend kunststof tot industriële grove bakstenen. Denk daarnaast aan glas, metaal, RVS en ook hout. Eigenlijk alles wat je ook in de stad kunt vinden. De manier van afwerking mag strak zijn of grof, zoals bij een industriële stijl. Houtsnijwerk en sierlijke poten vallen niet onder deze woonstijl. Bij vloeren kun je denken aan een gietvloer, PVC of plavuizen. Wanden zijn gestuukt, strak of met een korrel.

Stadse slaapkamer met sprekende kleur.

Aankleding en accessoires

Deze woonstijl heeft weinig poespas nodig. Kleur des temeer. Vergeet de kleine kaarsjes en potpourri. Denk bij deze woonstijl aan opvallende grote kunst objecten. In contrasteerde of sprekende kleuren. Doordat de basis van deze woonstijl qua kleur neutraal is, zijn accentkleuren in de aankleding noodzakelijk. Dit kan door middel van kussens op de bank of in de vorm van kunst aan de muur. Bijvoorbeeld een mooi schilderij met de skyline van een stad.

Tips

  • De stad staat ook voor industrie. De industriële stijl mag zeker terug komen in deze woonstijl. Denk bijvoorbeeld aan leidingen. Deze mogen gezien worden of zelfs nadrukkelijk aanwezig zijn door een contrasterende kleur.
  • Lampen zijn goede eyecatchers voor deze stijl. Denk ook hierbij vanuit de industriële hoek. RVS frames of een tafellamp met een betonnenvoet. Ook een opvallende stroomdraad mag gezien worden. Gekleurd licht doet het ook goed in deze woonstijl.

Gekleurd licht is prima te combineren in deze woonstijl.
Lees hier meer over deze moderne TV wand.

Lees meer over de woonstijl City.
Vind meer wooninspiratie op de blog.

Woonstijlen Slaapkamer Woonkamer City Modern Accentkleuren Inspiratie Wooninspiratie

Andere interessante blogs voor jou