Van woonstijl tot droominterieur

Overal kom je woonstijlen tegen. Op internet, in de woonwinkels of in tijdschriften. Mijn advies is gebaseerd op woonstijlen, vandaar ook de naam van mijn bedrijf. Uiteraard geven we graag alles een naam en we denken vaak in hokjes, maar waarom doen we dat eigenlijk? Waarom hebben we woonstijlen? Wat moet jij met al die woonstijlen? En hoe kunnen woonstijlen jou helpen?

Wat is een woonstijl?

Een woonstijl is een benaming voor een bepaalde stijl van een interieur. Een woonstijl kan tijd, cultuur of merk gebonden zijn. Iedere woonstijl vindt zijn oorsprong ergens in de geschiedenis van het interieur. Ieder land, iedere cultuur en iedere tijd kent zijn eigen woonstijl. Daarnaast kun je woonstijlen ook nog combineren waardoor elke keer weer een uniek interieur kan ontstaan. Met een woonstijl geef je een bepaalde sfeer en karakter aan een interieur.

Waarom hebben we woonstijlen nodig?

Door middel van het geven van een definitie aan een bepaald type interieur, kan dit beter benoemd en besproken worden. Hoe omschrijf jij jouw interieur? Stel je gaat naar een woonwinkel voor nieuwe meubelen en de verkoper vraagt wat jouw smaak is, om je te kunnen helpen bij de keuze. Welke woorden gebruik je dan? Klassiek, Modern, Landelijk, Kleurrijk? Als jij aangeeft dat je van een Modern interieur houdt, dan is het niet fijn als de verkoper aankomt met een hoogglans donker houten eettafel met sierlijke krulpoten. Alleen al voor deze reden is het prettig om woonstijlen enigszins te definiëren, zodat jij jezelf kunt verklaren.

Wat kunnen woonstijlen je bieden?

Als je weet welke woonstijlen jouw voorkeur hebben, weet je waar je naartoe kunt werken. Welke materialen je wel en niet zou kunnen combineren. Op deze manier kun je een woonwinkel op een hele andere manier benaderen. Je kunt gerichter zoeken naar kleuren, materialen en accessoires.

Bijvoorbeeld

Stel dat je ontdekt dat jouw favoriete woonstijl Romantisch is, maar je wilt ook een modern interieur. Dan kun je zoeken naar Romantische meubelen met een Moderne afwerking. In de basis kun je de Romantische kleuren toepassen. Met Moderne materialen houd je het toch strak. Zie de onderstaande interieurfoto’s als voorbeeld. De sfeer is Romantisch, maar het is zeker niet overdreven kitscherig of truttig.

Woonstijlen Romantisch en Modern

Woonstijlanalyse

Voordat ik een goed advies kan geven aan mijn klanten, achterhaal ik altijd de woonstijlen en woonwensen van de bewoner(s). Dit doe ik door middel van een woonstijlanalyse. Op deze manier weet ik zeker wat jij bedoelt met de opmerking “ik houd van een modern interieur”. En of dit overeenkomt met wat ik voor ogen heb bij een modern interieur. Wil je ook een woonstijlanalyse? Dat kan. Maak een gratis en vrijblijvende afspraak.

Woonstijlen Romantisch en Modern

Wil je zelf jouw interieur samenstellen? Ontdek wat jouw woonstijl is. En bekijk de woonstijlen, zodat je weet waarop je kunt letten.

Woonstijlen Woonstijlanalyse DIY doe-het-zelf Romantisch Modern Wooninspiratie

Andere interessante blogs voor jou