Woonstijl Stijlvol wonen

Stijlvol wonen willen we natuurlijk allemaal. Maar stijlvol wonen kan ook als een aparte woonstijl gezien worden. Dit wil uiteraard niet zeggen dat de andere woonstijlen niet stijlvol zijn. Echter is dit een benaming die bij deze woonstijl hoort. En laten we eerlijk wezen, als we interieurfoto’s van deze woonstijl zien, dan komt het woord Stijlvol zeker naar boven. Geniet van deze heerlijke woonstijl en lees hoe jij zelf Stijlvol kunt wonen.

Stijlvol wonen staat voor een luxe uitstraling. Foto van Pexels

Stijlvol of Klassiek?

Stijlvolle interieurs worden vaak verward met klassieke interieurs. Echter hoeft dit niet hetzelfde te zijn. Veelal worden deze woonstijlen gecombineerd, maar dit is geen vereiste. Een stijlvol interieur kan ook heel modern zijn. Een klassiek interieur heeft als kenmerken sierlijke en ronde vormen of zelfs houtsnijwerk. Bij Stijlvol wonen spelen de kleuren en materialen een grote rol.

Stijlvol Modern. De kleuren en materialen spelen een grote rol bij deze woonstijl. Foto van Pexels

Stijlvolle kleuren

Een Stijlvol interieur heeft zelden opvallende of sprekenden kleuren. Ze bevatten wel veel intensiteit en vaak spelen contrasten een grote rol. De kleuren van deze woonstijl zijn basic, zoals: warm wit, taupe, beige, grijs, antraciet, bruin en zwart. Daarnaast zijn metallic kleuren een aanrader bij deze woonstijl. Denk aan goud, zilver, brons en koper. Wil je een interieur met een uitdagend of mysterieus karakter? Dan maak je gebruik van diepe paarse kleuren.

Contrasten en basic kleuren. Foto van Pexels

Histor kleuren voor een stijlvol interieur.

De kleuren in de bovenstaande afbeelding passen uitstekend in een stijlvol interieur. Combineer lichte met donkere kleuren. Veelal hebben de kleuren van een stijlvol interieur een warme ondertoon. Wil je graag kleur toepassen? Kies dan ook een kleur uit het rechter rijtje.

Stijlvolle materialen

Bij deze woonstijl moet je denken aan rijke stoffen en materialen. Rijk wil niet zeggen dat ze duur zijn, maar ze moeten wel een bepaalde luxe uitstralen. Denk aan dikke stoffen en hoogpolig tapijt. De stoffen en accessoires mogen best een beetje glinsteren. Zo is velours een zeer geschikte stof in deze woonstijl.

Symmetrie

Net als bij de woonstijl Klassiek, is Stijlvol wonen zeer gebaad bij symmetrie. Symmetrie staat voor overzicht en balans. Iets dat hoort bij een stijlvol interieur. Stijlvolle interieurs zijn niet chaotisch of onoverzichtelijk. Symmetrie bereik je door meubelen en accessoires te spiegelen. Twee kussens links in de bank, dezelfde twee kussens rechts in de bank. Kijk maar eens naar de afbeeldingen in deze blog. Let eens op de meubelen, accessoires, schilderijen en kussens in de bank. Waar kun je symmetrie herkenen?

Symmetrie is onmisbaar bij een stijlvol interieur. Foto van Pexels

Tips voor een stijlvol interieur

  • Ga op zoek naar blinkende of glinsterende accessoires. Denk ook aan goud, zilver, brons en koper.
  • Denk niet te klein als het gaat om de aankleding. Kies een paar grote objecten voor het raam of op de schouw. Denk aan grote kandelaren, windlichten of vazen.
  • Een stijlvol interieur bezit ook unieke decoraties, zoals een groot opvallend schilderij of een kunstwerk.
  • Dierenhuiden of vachten mogen in dit interieur, maar vergeet de tijger of panterprintjes. Dit is te overdreven voor deze stijl.
  • Kussens zijn onmisbaar in dit interieur.
  • Een donkere vloer doet het goed in deze woonstijl.
  • Heb je of wil je niet te veel besteden? Kijk dan eens bij de kringloopwinkel. Ook daar hebben ze opvallende en unieke objecten om een stijlvol interieur aan te kleden.

Bekijk ook de andere woonstijlen. Of lees verder op de blog.
Wil je hulp bij het creëren van een stijlvol interieur? Dat kan. Klik hier voor GRATIS advies.

Stijlvolle accessoires voor een stijlvol interieur.

Woonstijlen Stijlvol wonen Contratsen Kleuren Histor DIY interieuradvies Wooninspiratie

Andere interessante blogs voor jou