Jungle, de woonstijl van 2018

De woonstijl jungle is met stip de woontrend van 2018. Zoals de naam al aangeeft, refereert deze woonstijl naar de jungle. Daarbij denken we aan groene planten, kleurrijke bloemen en tropische dieren. In deze blog vertel ik je meer over de woontrend van dit jaar.

Woontrend jungle 2018.

Eyecatchers

Bij deze tropische zomer past de woonstijl Jungle uitstekend. De kamerplanten, die veelal hun oorsprong vinden in de jungle, doen het goed bij deze hoge temperaturen. Dat is ook meteen het eerste vereiste item in deze woonstijl, groene kamerplanten. Overleven kamerplanten niet in jouw woning? Vooruit, ook kunstplanten en afbeeldingen van planten zijn geoorloofd. Daarnaast zijn exotische dieren een mooie eyecatcher in deze woonstijl. Denk vooral aan kleurrijke vogels en vlinders.

Kamerplanten zijn een must in deze woonstijl, afbeeldingen en kunstplanten rekenen we ook goed ;)

Kleuren

Ook de kleuren spreken voor zich in deze woonstijl. Vooral groen is de kleur voor deze woontrend. Verf gerust een wand in een groene kleur. Groen is rustgevend en kan in iedere ruimte gebruikt worden. Combineer met wit, hout, zwart en/of grijs. De sprekende kleuren zoals geel, oranje en roze vind je terug in de accessoires en wanddecoraties.

Opvallende wanddecoraties met kleurrijke dieren en bloemen.

Decoraties

Bij de decoraties voeren planten, hout en natuurlijke kleuren de boventoon. Als wanddecoratie kun je houten kastjes ophangen. Hierin zet je kleine groen kamerplanten. Zie onderstaande foto.

Links: plant in een gloeilampvaas; rechts: houten wanddecoratie met kleine planten.

Tips

  • Wil je graag een stoere variant van deze woonstijl? Combineer met de kleuren grijs en zwart. Ook RVS details kunnen goed in deze woonstijl voor een moderne uitstraling.
  • Deze woonstijl kan ook uitstekend gecombineerd worden met de woonstijl wit wonen. Voeg voldoende groene kamerplanten toe, en jouw interieur is helemaal 2018.
  • Kamerplant van het jaar 2018 is de Monstera. Ook leuk: bamboe.

Wit wonen meets Jungle.

Jungle meets vintage.

Links: kamerplant Monstera; rechts: bamboe.

Lees meer over woonstijlen, of lees verder op de blog.

Ook Vogue is geïnspireerd door de jungle.

DIY Woonstijlen Jungle Wit wonen Woontrend Wooninspiratie

Andere interessante blogs voor jou