Woontrend Basic Ibiza meets Bohemian

Ibiza meets Bohemian is de woontrend van dit moment. Een lichte basis, natuurlijke materialen en een sfeervolle en kleurrijke aankleding. Voor een lichte basis zit je sowieso goed. De woonwinkels staan vol met lichte accessoires, naturel hout en zachte materialen. Denk bijvoorbeeld aan de macramé trend die je in allerlei accessoires terug ziet. Combineer dit met warme pasteltinten en bohemian prints en je zit goed deze lente en zomer.

Basic Ibiza. Lichte kleuren en natuurlijke materialen.

De woonstijlen

De basic Ibiza stijl heeft een lichte basis. Denk daarbij aan lichte kleuren wit, grijs, bruin, beige en taupe. Hoe lichter hoe beter. Naturel hout is een must. Ook een lichte vloer is een aanrader. Dat kan zowel een witte, grijze als lichte houtkleur zijn.
De Bohemian stijl kenmerkt zich door een variëteit in kleuren en prints. Bij een echte bohemian stijl, kun je volop combineren. Ga je deze stijl mixen met de basic Ibiza stijl, dan mag het iets ingetogener.

Kleuren

Zorg voor een lichte basis! Misschien oogt een lichte basis saai, maar daar komt direct verandering in als je verschillende kleurrijke accessoires toevoegt. Bekijk de onderstaande afbeelding. De linker zijde van de afbeelding staat voor de basic Ibiza. De vloer, wanden, het plafond, de meubelen en gordijnen vallen binnen de linker zijde van de afbeelding. Vervolgens ga je de basis aankleden met kleurrijke items van de rechterzijde van de afbeelding. Deze vrolijke en warme kleuren passen uitstekend bij de lente en zomer.

Basic Ibiza met kleurrijke aankleding. (Items zijn verkrijgbaar bij Kwantum)

Materialen

Bij de keuze voor de materialen gaat het vooral om natuurlijke producten. Hout en stof zijn onmisbaar. Houten meubelen in naturel kleur en stof gebruikt voor allerlei macramé decoraties, plaids en kussens. Materialen als riet, zeegras en sisal passen hier goed bij.
Ook bij de aankleding zijn natuurlijke materialen wenselijk. Voor een warme uitstraling kun je kiezen voor glimmend velvet en goudkleurig of messing accenten. Uiteraard gecombineerd met warme kleuren.

De basis bevat veel natuurlijke materialen. (Items zijn verkrijgbaar bij Xenos)

Tips

  • Deze stijl leent zich voor zowel binnen als buiten. Dus ook in de zomer pas je deze stijl toe in de tuin.
  • Macramé mag niet ontbreken bij deze woontrend. Deze tijdrovende handwerken zijn overal verkrijgbaar. Scheelt weer wat werk.
  • Zorg voor drie tot vier warme accentkleuren. Laat deze kleuren op verschillende manieren terug komen in de aankleding.
  • Zijn de bohemian prints iets te hoog gegrepen? Kies dan voor één print en houd de rest van de aankleding rustig.
  • Ook de budget-woonwinkels doen volop mee met deze trend! Dat scheelt weer in de portemonnee.

Heb je liever hulp bij het creëren van jouw droominterieur? Ik help je graag. Bekijk hier de mogelijkheden.

Lees meer over woontrends en interieuradvies op de blog.
Bekijk ook eens de verschillende woonstijlen.

Woontrend Bohemian Ibiza Interieuradvies

Andere interessante blogs voor jou