Woontrends voorjaar 2019

Yes, het nieuwe jaar is begonnen! Een jaar vol mogelijkheden en kansen. Een jaar om een frisse start te maken of juist te accepteren dat het eigenlijk allemaal prima is zoals het is. Goede voornemens of niet, we moeten er allemaal aan geloven: 2019 is een feit! Met de komst van een nieuw jaar is het ook tijd de woontrend van dit voorjaar te bespreken. Wat doen we wel en wat niet? En wat kun je direct thuis toepassen? Aan de slag dus!

Contrasten en combinaties

We zitten momenteel in een warme kleurentrend. De kleuren die je toepast voor je interieur hebben een warme ondertoon. Combineer donkere met lichte kleuren. Maak indruk met één donker groene of blauwe wand. De onderstaande kleuren zijn de trendkleuren van dit voorjaar. Lees er meer over in deze blog.

Trendkleuren voorjaar 2019.

Stoer en warm

Onze liefde voor hout groeit met de dag. In de jaren 60/70 zagen we heel veel houten in de Nederlandse woonkamers. Eind jaren 90 moest hout plaats maken voor hoogglans wit, grijs en plavuizen. Vandaag de dag kiezen we weer meer voor hout. De winkels staan vol met meubelen van mangohout en het vissengraat parket komt weer helemaal terug. Uiteraard kiezen we vandaag de dag voor een stoere uitstraling. Strakke lijnen, ruw en natuurlijk gevormd hout en dat alles gecombineerd met zwart metaal! Stoer en warm tegelijk. Lees hier meer over hout in het interieur. Wooninspiratie nodig voor zwarte accenten? Die vind je hier.

Hout geeft warmte aan een interieur.

Een interieur mag leven

De kringloopwinkel is zijn stoffige imago kwijt. Kwam je voorheen bij de kringloop vanwege het budget, tegenwoordig gaan we opzoek naar dat ene unieke object voor meer leven en eigenheid. Tip: kijk eens bij jezelf, ouders of grootouders op zolder. Staat daar nog een vinatge meubel of erfstuk, dat een tweede leven verdient? Een vintage meubelstuk kan prima in zijn originele staat. Combineer je het liever met frisse kleuren? Blaas het meubel nieuw leven in met een ander kleurtje of andere stof. Lees meer over onze vintage kabinetkast.

Vintage kabinetkast met nieuwe kleur.

Goud en messing

We kiezen massaal voor warme kleuren en materialen. Daar horen ook goud en messing bij. Denk aan woonaccessoires, maar ook aan lampen, kleine details in meubelen of de rand van een fotolijst. Lees er meer over in deze blog.

Goudkleurige woonaccessoires.

Kamerplanten

Kamerplanten zijn niet meer weg te denken uit de woonkamer. Een kamerplant wordt tegenwoordig als een woonaccessoire beschouwd. Dit jaar maak je een statement met kamerplanten. Creëer in jouw woonkamer een plantentafel, waar je verschillende kamerplanten combineert. Lees meer over het kamerplanten statement.

Maak een statement met kamerplanten.

Mijn voorjaartips

  • De kamerplant Blauwvaren. Een prachtige plant met grijsblauwe bladeren. Hij doet een beetje denken aan de kleur van de eucalyptus. Een echte trendkleur die uitstekend past bij de winter en het voorjaar. Combineer deze plant met een stoere zwarte pot.
  • Gele of roze tulpen. Tulpen horen natuurlijk bij het voorjaar. Gele en roze kleuren zijn helemaal van nu!
  • Ga eens opzoek naar een leuk behang dat past bij jouw interieur. Behang is helemaal terug. Je hoeft niet de hele kamer te doen. Één wand of een stukje van een wand is voldoende.

Gele tulpen en de blauwvaren.

Verdient jouw interieur een nieuwe look? Ga je graag mee met de trends of houd je liever vast aan je eigen woonstijl? Alles kan bij Woonstijladvies. Maak kennis met de stylist of bekijk de mogelijkheden en tarieven om jouw droominterieur te verwezenlijken.

Lees meer over de trendkleuren of kamerplantentrend.
Vind meer wooninspiratie op de blog.

Woontrend Woonkamer 2019 Wooninspiratie Interieuradvies

Andere interessante blogs voor jou