Zomertrend 2019: Summer Breeze

Dat we langzaam aan richting het zomerseizoen gaan, is een feit. Net als dat we steeds meer kleur in de interieurtrends zien. Helaas bereiken de intense kleuren nog niet echt de Nederlandse woonkamers, maar hé, alles stap voor stap ;). De afgelopen zomers speelde de Ibiza woonstijl een grote rol in de interieurtrends. Vaak gecombineerd met pasteltinten. 2019 is hét jaar van de herintreding van de intense kleuren. En dat zien we terug in de zomertrend van dit jaar: Summer Breeze.

Summer Breeze bij Intratuin.

Summer Breeze

Deze zomertrend is te bewonderen bij Intratuin. Het is een zeer sfeervolle woonstijl met een lichte warme basis en veel natuurlijke materialen. Net als bij de woonstijl Ibiza. Als accentkleur kiezen we deze zomer voor allerlei zoete roze en perzikroze kleuren. Deze kleur kun je zowel in de basis als in de woonaccessoires en aankleding toepassen. Je creëert eenheid door één roze tint op de muur (eventueel als kleurvlak) te gebruiken en die terug te laten komen in de accessoires. Een roze tint klinkt heel spannend. Maar dat hoeft natuurlijk niet meteen een knalroze tint te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een warme zandkleur met een roze ondertoon (kleurnummer: E0.05.75 of D6.04.78)? Of een roze bruine tint met meer intensiteit (Kleurnummer: D2.10.70).

Kleuren die passen bij de woontrend van deze zomer.

Lichte Basis

Bij deze zomertrend zit je goed met een lichte basis. Denk aan wit, licht grijs en lichte bruintinten. Naturel kleur hout mag niet ontbreken bij deze stijl. Ook deze kenmerken sluiten direct aan bij de Ibiza woonstijl.

Kleur- en woonaccessoires inspiratie bij de zomertrend.

Woontrend combinatie

Aangezien de industriële woonstijl een enorme hit is op dit moment, mag de combinatie met deze zomertrend natuurlijk niet ontbreken. In de onderstaande foto zie je een voorbeeld van hoe je zwart, staal en robuust hout combineert met de zoete kleuren van deze zomer. Door de toevoeging van verschillende warme materialen en sfeervolle accessoires, ontstaat een stijlvol, warm en toch stoer geheel. Jij bepaalt natuurlijk zelf hoeveel je van deze trend toevoegt aan jouw interieur.

Zomertrend gecombineerd met stoere zwarte en metalen details.

Tips van de stylist

  • Deze trend past ook uitstekend goed in de tuin. Bovendien is de tuin een plek waar je vaak meer kleur durft toe te voegen, omdat je er niet een heel jaar aan vast zit. En wie krijgt er niet meteen zin in de zomer met deze warme kleuren.
  • Flamingo’s en andere tropische vogels passen erg goed bij deze trend. Geen levende natuurlijk ;). Gewoon als afbeelding op de wanddecoratie of andere woonaccessoires.
  • Ook met pastelroze voeg je deze zomertrend toe aan je interieur. Leg de nadruk vooral op oranjeroze of perzikroze. Fuchsia is niet de kleur die je zoekt bij deze trend.

Zelf voegde ik kussens en nieuwe planten in perzikroze potten toe aan onze zithoek.

Is dit niet jouw woonstijl? Doe de woonstijltest en bekijk de andere woonstijlen hier! Of schakel hulp in van de stylist voor een woonstijlanalyse en advies aan huis.

Je vindt meer wooninspiratie en trends op de blog.

Zomer Trends Trendkleuren Woonstijlen

Andere interessante blogs voor jou