Zwart-wit-hout woontrend

Als je op dit moment een interieurliefhebber op instagram volgt, dan heb je al kennis kunnen maken met de zwart-wit-hout interieurtrend. Deze blog gaat over die trend. Gisteren postte ik een blog over witte interieurs die de basis vormen van de woontrend op dit moment. Langzaamaan worden steeds meer contrasten toegevoegd aan de witte interieurs.

Hoe ziet een zwart-wit-hout interieur er uit?

De basis is wit, zoals bij een wit interieur. Plafonds, wanden en vloeren zijn wit. Grote meubelen zijn eveneens wit. Echter kunnen de grote meubelen ook een hout kleur of zwarte accenten hebben. De accessoires zijn wisselend; zwart, wit en hout. Zolang de basis bij dit interieur wit is, zit je goed. Daarna kun je naar hartenlust variƫren.

Meubelen van Karwei.

Kleine meubelen, details en accessoires

Zwarte accenten worden op verschillende manieren toegepast. Denk aan zwarte pootjes onder de bank, (bijzet)tafel of zwarte frames van stoelen en fauteuils. Maar ook handgreepjes aan de kast, en lampen kunnen zwart zijn. Onmisbaar bij deze woonstijl zijn de zwart-wit patronen, met oosterse invloeden. En ook een zwarte lijst met handlettering tekst is een must in deze woontrend.

Decoraties van Karwei.

Tips

  • Bij deze woonstijl is het belangrijk dat je de materialen afwisselt, net als bij een wit interieur. Dit zorgt voor warmte en gezelligheid. Schilder ruw hout (zoals sloophout) wit, zodat de structuur van het hout nog zichtbaar is.
  • Om enigszins kleur toe te voegen aan dit interieur, zijn groene kamerplanten onmisbaar. Kamerplant musthave op dit moment is de Monstera.
  • Een houten schuifdeur op een zwarte rails tegen een witte muur.
  • Zwarte snoeren als hanglampen met opvallende lampen (zie onderstaande afbeelding).

Foto's van Karwei.

Meer lezen over witte interieurs.
Meer wooninspiratie vind je hier.
Meer over de Zwart-Wit woonstijl.

De afbeeldingen uit deze blog zijn afkomstig van Karwei.

Woontrend Wit wonen Woonstijlen Contratsen Zwart-wit

Andere interessante blogs voor jou